x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Investiție de aproape 3 miliarde de euro pentru modernizarea Romexpo

Investiție de aproape 3 miliarde de euro pentru modernizarea Romexpo

02 Iun 2020   •   11:55
Investiție de aproape 3 miliarde de euro pentru modernizarea Romexpo

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi compania Iulius au inițiat un proiect amplu pe locul actualului Centru Expoziţional Romexpo din Capitală. Valoarea investiţiei este estimată la 2,87 de miliarde de euro.

Proiectul presupune crearea a 30.000 de locuri de muncă în cel mai mare business district, muzee, o sală multifuncţională de evenimente, un parc şi conexiuni urbane verzi, soluţii de fluidizare a traficului, 12.000 locuri de parcare, retail şi lifestyle center.

Planul presupune investiţii în soluţii pentru modernizarea infrastructurii rutiere şi pietonale şi creşterea conectivităţii urbane. Proiectul pentru fluidizarea traficului înseamnă crearea de noi artere rutiere şi lărgirea unor benzi de circulaţie, piste de bicicletă. Va fi realizată şi cea mai mare parcare din România, cu peste 12.000 de locuri, subterane şi supraterane.

Proiectul înglobează cel mai mare spaţiu pentru producătorii şi comercianţii autohtoni.

Se va mai construi Muzeul de Istorie Monetară și cel mai mare Oceanariu din ţară.

Va fi realizat şi un hotel de 5 stele.

Romexpo SA organizează anual peste 40 de târguri, expoziţii şi saloane comerciale cu participare internaţională. Este membru cu drepturi depline al Asociaţiei Mondiale a Industriei de Expoziţii - UFI, al Alianţei Târgurilor din Europa Centrală - CEFA, al Uniunii Internaţionale de Raportare a Statisticilor Expoziţiilor - CENTREX şi al Asociaţiei Organizatorilor de Târguri Agricole din Europa - EURASCO.

Iulius este singurul dezvoltator şi operator de proiecte de tip mixed-use din România, cu un portofoliu de peste 300.000 mp de spaţii de retail şi peste 253.000 mp de spaţii office, dintre care 107.000 mp în dezvoltare. Compania a creat reţeaua naţională Iulius Mall, cu patru shopping mall-uri regionale (în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava) şi ansamblurile mixte Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara. Cu un trafic anual de peste 68 milioane de vizitatori, proiectele companiei sunt lidere de piaţă la nivel regional. Pe segmentul office, Iulius este printre cei mai mari dezvoltatori şi operatori de spaţii de birouri, având 12 clădiri clasa A integrate în proiecte mixte şi construite conform normelor LEED, sub brandul United Business Center, în Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Anul trecut, Iulius şi Atterbury Europe au inaugurat proiectul Iulius Town, care a presupus integrarea Iulius Mall Timişoara. Este cea mai mare investiţie din vestul ţării, în valoare totală de 442 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: proiect Romexpo iulius camera de comert