x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Licitație pentru studiul de fezabilitate a electrificării căii ferate Răduleşti - Giurgiu Nord

Licitație pentru studiul de fezabilitate a electrificării căii ferate Răduleşti - Giurgiu Nord

15 Iul 2021   •   14:15
Licitație pentru studiul de fezabilitate a electrificării căii ferate Răduleşti - Giurgiu Nord

A fost lansată licitație deschisă pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru electrificarea liniei de cale ferată Răduleşti - Giurgiu Nord, în lungime de 57 de kilometri. Valoarea estimată a contractului se ridică la circa 3,1 milioane de lei, anunță CFR SA.

"Menţionăm faptul că, implementarea acestui proiect, pentru electrificarea liniei de cale ferată Răduleşti-Giurgiu Nord, contribuie în mod direct nu doar la dezvoltarea transportului feroviar, dar şi la reducerea impactului asupra mediului înconjurător, prin preluarea traficului de marfă de pe ruta Bucureşti Nord-Jilava - Giurgiu Nord - Giurgiu Nord Frontieră", se arată în document.

Obiectivele proiectului sunt: creşterea vitezei medii de circulaţie a trenurilor, creşterea atractivităţii transportului feroviar pe acest tronson, minimizarea efectelor negative asupra mediului, creşterea volumului de transport pe calea ferată, descongestionarea traficului feroviar din Bucureşti şi zonele limitrofe, menţinerea şi atragerea de noi transporturi de pe Coridorul European de Marfă RFC 7 Praga - Atena pe teritoriul României, creşterea veniturilor CFR din taxa de utilizare a infrastructurii.

Valoarea estimată a contractului este de 3.146.831 lei, fără TVA și durata de 9 luni. Banii provind din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Licitația a fost lansată pe SEAP.  Termenul limită pentru primirea ofertelor este 23 august 2021. 

×
Subiecte în articol: cfr licitatie