x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii S-a certat cu Warren Buffett si a luat o decizie ULUITOARE!

S-a certat cu Warren Buffett si a luat o decizie ULUITOARE!

06 Mai 2018   •   12:57
S-a certat cu Warren Buffett si a luat o decizie ULUITOARE!

Fondatorul companiilor SpaceX si Tesla, miliardarul american Elon Musk, a anuntat ca intentioneaza sa lanseze o noua afacere: o fabrica de bomboane. "Voi deschide o firma pentru productia de dulciuri. Va fi fenomenal", a scrie el pe Twitter. 

 

Subliniind ca intentiile sale sunt "superseriose", Musk a propus crearea unei "criptobomboane". Potrivit Bloomberg, postarea intreprinzatorului american reprezinta, dupa toate probabilitatile, o continuare a discutiei in contradictoriu purtata cu renumitul investitor Warren Buffett, seful holdingului Berkshire Hathaway, pe tema modelelor de afaceri.

"Cearta" a inceput dupa ce, la Adunarea actionarilor Tesla 2 din 2 mai, Musk a criticat ideea "santului economic" propusa de Buffett si care defineste avantajele pe termen lung in fata concurentei, care permit obtinerea unui profit mai mare decat media pe ramura.

"Daca singura dumneavoastra aparare impotriva unui atac armat este santul, nu veti rezista prea mult", a raspuns Musk. In opinia lui, mult mai importante sunt inovatiile.

Continuand dialogul, Buffett a profitat de Adunarea actionarilor Berkshire Hathaway pentru a declara ca modelul "santului economic" este ideal pentru numeroase companii, inclusiv pentru fabrica lui de dulciuri See's Candies. "Elon poate transforma orice sfera a vietii. Cred insa ca nu va reusi sa ne invinga in domeniul dulciurilor", a lansat investitorul american.

×