x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Bucurestiul va avea o mare fabrica de echipamente sanitare

Bucurestiul va avea o mare fabrica de echipamente sanitare

19 Dec 2017   •   11:27
Bucurestiul va avea o mare fabrica de echipamente sanitare

Subsidiara românească a grupului francez Wirquin, care produce echipamente sanitare pentru bucătării, băi şi toalete, a înregistrat o cifră de afaceri de patru milioane de euro în 2017 şi continuă seria investiţiilor majore, având în plan pentru 2018 să construiască cea mai modernă fabrică de instalaţii sanitare din ţară, a anunţat compania Wirquin România.

 

Proiectul va fi realizat în Bucureşti, pe o suprafaţă de minimum 10.000 de metri pătraţi. 'Ne dorim ca noua fabrică să fie dotată cu echipamente ultramoderne, la standarde europene. Finalizarea noii fabrici va duce şi la crearea de noi locuri de muncă, un lucru important în condiţiile în care rata şomajului încă oscilează în jurul valorii de 5 procente. Noi prevedem, pe termen lung, dublarea numărului de angajaţi. Există o variantă optimistă, potrivit căreia noua construcţie va fi gata până la sfârşitul anului viitor', a declarat Mihai Popovici, director dezvoltare Wirquin România.

Wirquin România a înregistrat cea mai spectaculoasă creştere din cadrul grupului, compania reuşind o creştere cu 18% a cifrei de afaceri, faţă de anul precedent. Principalele investiţii au vizat realizarea ramelor încastrate şi modernizarea liniei de injecţie mase plastice.

Wirquin România este parte a Wirquin Group, producător internaţional de echipamente sanitare inovatoare. Compania a fost înfiinţată în anul 1977, în Franţa, ca un business de familie, pentru a îmbunătăţi confortul şi igiena în domeniul articolelor sanitare şi al accesoriilor pentru baie, toalete şi bucătării.

Grupul este prezent acum în 75 de ţări, printre care Marea Britanie, Rusia sau China. În fiecare an, compania investeşte 5% din cifra de afaceri în cercetare şi dezvoltare. Produsele şi echipamentele grupului se găsesc în cele mai mari unităţi comerciale de profil din România, precum Dedeman, Leroy Merlin, Bricostore, Praktiker sau Hornbach. AGERPRES.

×