x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Pentru a face fata sanctiunilor, Putin nationalizeaza Rusal?

Pentru a face fata sanctiunilor, Putin nationalizeaza Rusal?

19 Apr 2018   •   15:50
Pentru a face fata sanctiunilor, Putin nationalizeaza Rusal?

O naţionalizare temporară a producătorului de aluminiu Rusal este una din opţiunile analizate pentru a ajuta această companie afectată de sancţiunile americane, a anuntat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

 

Statele Unite au anunţat la începutul acestei luni noi sancţiuni împotriva a 38 de persoane şi entităţi acuzate în special de participare la atacurile Rusiei împotriva democraţiilor occidentale. Şapte "oligarhi", prezentaţi ca apropiaţi ai presedintelui Vladimir Putin, dar si 12 companii detinute de acestia au fost ţintele acestor măsuri punitive, printre cele mai severe luate de administraţia lui Donald Trump împotriva Moscovei.

Printre cei vizati se figurează şi Oleg Deripaska, proprietarul gigantului Rusal. "În rândul experţilor există diferite puncte de vedere cu privire la modul în care ar putea fi ajutate companiile sancţionate. Asta e una dintre ele", a spus Peskov, întrebat dacă există propuneri pentru ca statul să cumpere acţiuni la societatile pedepsite.

"Desigur este important să se ţină cont de opiniile acţionarilor companiilor, de proprietarii companiilor şi de capacităţile Guvernului. De aceea, în acest context, vorbim despre unul din puncte de vedere care este intens discutat. Însă din câte ştiu, nu există deocamdată scenarii gata pregătite", a adaugat oficialul de la Kremlin.

Pentru moment nu este clar ce presupune o "naţionalizare temporară" şi nici cum ar ajuta această variantă Rusal având în vedere că grupul rus este inclus pe lista entităţilor supuse sancţiunilor americane.  AGERPRES

×