x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii A ÎNCEPUT GREVA de avertisment a controlorilor de trafic aerian din România! Niciun avion nu va decola şi nu va ateriza pe Aeroportul Otopeni

A ÎNCEPUT GREVA de avertisment a controlorilor de trafic aerian din România! Niciun avion nu va decola şi nu va ateriza pe Aeroportul Otopeni

15 Iul 2015   •   11:05
A ÎNCEPUT GREVA de avertisment a controlorilor de trafic aerian din România! Niciun avion nu va decola şi nu va ateriza pe Aeroportul Otopeni

Controlorii de trafic ai ROMATSA intră azi în grevă de avertisment timp de două ore, în intervalul orar 11:00 – 13:00. Zeci de curse, decolări și aterizări, vor avea întârzieri.

Protestatarii au o listă de 14 revendicări. Printre ele: majorarea salariilor, negocierea unui nou contract colectiv de muncă, mutarea controlorilor de trafic pe alte posturi după ce împlinesc vârsta-limită pentru aceasta profesie, adică 55 de ani.
Alături de controlori de trafic se vor afla în grevă de avertisment şi angajaţi ai ROMATSA din departamentele tehnic, meteo şi telecomunicaţii. Aceştia sunt nemulţumiţi de modalitatea de reorganizare a regiei de stat şi de faptul că, de luna trecută, nu mai au contract colectiv de muncă.

Controlorii de trafic de pe tot teritoriul României se ocupă atât de zborurile care decolează şi aterizează de pe şi pe aeroporturile româneşti, cât şi de avioanele care tranzitează spaţiul aerian românesc.

Află cum va fi perturbat traficul pe perioada grevei, ce zboruri vor întâmpina probleme și care curse aeriene nu vor fi perturbate.

Nicio aeronavă nu va decola sau ateriza pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti în intervalul orar 11,00 - 13,00, ca urmare a grevei controlorilor de trafic aerian, a anunţat Teo Postelnicu, reprezentant al serviciului Comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

"Ca urmare a grevei controlorilor de trafic aerian, în intervalul orar 11,00 - 13,00 nu se aterizează sau decolează. Recomandăm pasagerilor care au rezervări de zbor astăzi să contacteze reprezentanţii companiei aeriene. Administraţia Aeroportului Henri Coandă depune toate eforturile pentru a minimiza disconfortul creat pasagerilor ca urmare a grevei controlorilor de trafic aerian", notează Teo Postelnicu, pe Facebook.

Un număr de 40 de mişcări de aeronave sunt programate miercuri pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti în cele două ore stabilite pentru greva de avertisment a controlorilor de trafic aerian, au declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentanţi ai aeroportului.

"În intervalul anunţat al grevei controlorilor aerieni, mâine (miercuri - n. r.), conform planurilor de zbor, sunt programate pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti 22 de aterizări şi 18 decolări, adică 40 de mişcări de aeronave", au precizat sursele.

×
Subiecte în articol: greva greva de avertisment trafic aerian