x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Absolvenții din acest an pot beneficia de șomaj

Absolvenții din acest an pot beneficia de șomaj

27 Iul 2020   •   11:42
Absolvenții din acest an pot beneficia de șomaj

Tinerii cu vârste de peste 16 ani care au absolvit o instituție de învățământ în acest an pot cere indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de 6 luni. Cuantumul acesteia reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă, transmite Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti.

Aceștia trebuie să se înregistreze la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în raza căreia domiciliază, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană care îşi caută activ un loc de muncă.

În acest interval, absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării, respectiv informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională.

Documentele necesare sunt actul de identitate, actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii şi declaraţia pe proprie răspundere privind starea de sănătate, ultimul găsindu-se în formă tipizată pe site-ul www.anofm.ro, la secţiunea Persoane fizice/Indemnizaţii de şomaj şi venituri de completare.

Depunerea actelor se poate face online, la adresa de e-mail a agenţiilor de sector.

×
Subiecte în articol: somaj absolventi anofm