x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Joburi in strainatate

Joburi in strainatate

08 Sep 2004   •   00:00

LOCURI DE MUNCA

Macelarii, tinichigiii, electromecanicii si vanzatorii comerciali se pot inscrie astazi si maine in banca de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca. Macelarii, tinichigiii, electromecanicii si vanzatorii comerciali cu experienta se pot inscrie in banca de date a Oficiului pentru Migrarea Fortei de Munca. Depunerea dosarului constituie primul pas in procesul de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate.
CRISTIAN PETRU

Persoanele care vor sa munceasca in strainatate se pot inscrie astazi si maine in baza de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca la sediul din Bucuresti, Strada Valter Maracineanu 1-3, incepand cu ora 9:00.

CONDITII. Inscrierea in banca de date a OMFM se adreseaza solicitantilor care indeplinesc conditiile impuse de angajatorii straini prin ofertele de munca transmise, precum si de cele ale prevederilor Acordurilor privind schimbul de forta de munca, semnate intre Romania si alte state.

Persoanele care vor prezenta documente falsificate, fie prin stergerea sau adaugarea in mod intentionat a unor date din cuprinsul inscrisului, fie prin contrafacerea intregului inscris, la inregistrarea dosarului personal in banca de date a OMFM in scopul obtinerii dreptului de a beneficia de un contract de munca in strainatate vor fi denuntate organelor abilitate pentru cercetarea penala si pedepsirea faptelor comise.

MESERII. Sunt cautati macelari si transatori, barbati si femei, cu varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani, cu experienta de minimum doi ani dovedita prin cartea de munca, tinichigii-vopsitori industriali pentru caroserii de camioane, barbati si femei, maximum 45 de ani si cu minimum cinci ani experienta dovedita prin cartea de munca. Mai sunt cautati barbati pentru meseriile de electromecanici auto, cu varsta de maximum 45 de ani si minimum cinci ani experienta si vanzatori comerciali (ajutor depozit), barbati intre 20 si 45 de ani si minimum doi ani experienta dovedita prin cartea de munca. Vor fi acceptate numai dosarele in care se prezinta toate documentele specificate mai sus, dosarul depus constituind primul pas in procesul de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate. Mai multe informatii pot fi obtinute accesand adresa de Internet www.omfm.ro.

DOSAR

Dosarele persoanelor care vor sa se inscrie in baza de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca trebuie sa contina:
  • copie dupa buletinul sau cartea de identitate;
  • copie dupa pasaport;
  • cazier judiciar in original din care sa rezulte ca solicitantul nu are antecedente penale;
  • copie legalizata dupa actele de studii si dupa diplomele de calificare obtinute ;
  • copie legalizata a cartii de munca (toate paginile scrise);
  • adeverinta medicala de la medicul de familie care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos;
  • declaratie pe proprie raspundere care trebuie sa fie legalizata la un birou notarial, din care sa rezulte ca persoana care doreste sa se inscrie in baza de date nu beneficiaza de pensie de boala;
  • curriculum vitae;
  • fisa personala;
  • trei fotografii tip pasa-port.
  • ×
    Subiecte în articol: cariera date munca