x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii MEDIjobs - primul site de recrutare pentru specialiştii medicali din ţară, lansat oficial

MEDIjobs - primul site de recrutare pentru specialiştii medicali din ţară, lansat oficial

23 Mar 2016   •   12:50
MEDIjobs - primul site de recrutare pentru specialiştii medicali din ţară, lansat oficial

Primul site de recrutare pentru specialiştii medicali din ţară - MEDIjobs a fost lansat oficial, specialiştii medicali români având astfel posibilitatea să ajungă la principalii angajatori din ţară, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Potrivit comunicatului, 3.500 de medici români ies anual din sistemul medical. Din datele Colegiului Medicilor din România, 5% dintre medici şi până la 10% dintre asistente emigrează anual către alte sisteme medicale. În total, din 2008 şi până în prezent, peste 15.000 de medici români au plecat să lucreze în străinătate.

În prezent, MEDIjobs numără aproximativ 4.000 de CV-uri active cu o rată de creştere de 10-15 CV-uri noi pe zi. În doar 8 luni de funcţionare, MEDIjobs a devenit una dintre cele mai mari şi mai active comunităţi online care reuneşte specialişti din domeniul medical din România. Aproape 300 de companii care recrutează personal medical sunt active în cadrul platformei.

'În urma unui studiu MEDIjobs, s-a arătat faptul că doar 20 la sută din personalul medical din România îşi caută activ un loc de muncă. Noi ne dorim să ne conectăm şi cu cei 80 la sută care nu caută activ un nou loc de muncă, însă sunt deschişi să evalueze oportunităţi de carieră care să le ofere noi provocări', a declarat Catrinel Hagivreta, fondator & general manager MEDIjobs.

Prin intermediul noului site, candidaţii au oportunitatea să evalueze mediul organizaţional din cadrul companiilor înainte de a aplica la joburile oferite de acestea. Practic, aplicanţii pot vedea sălile în care urmează să lucreze, aparatura medicală şi mai ales echipa în cadrul căreia vor activa, cu ajutorul unui video-tour disponibil în cadrul platformei MEDIjobs, înainte de a decide să aplice pentru post.

'Misiunea MEDIjobs este să ajute conectarea persoanei potrivite cu jobul potrivit. Gradul de relevanţă înalt al candidaţilor şi aplicanţilor la post este obiectivul nostru principal. Una dintre modalităţile prin care ne-am propus să facem acest lucru este să le oferim candidaţilor oportunitatea de ^a trage cu ochiul^ în cadrul companiilor, astfel încât să ia contact cu cultura organizaţiei înainte de a lua decizia de a aplica', a afirmat George Hagivreta, fondator & managing partner MEDIjobs.

Proiectul MEDIjobs a fost dezvoltat ca urmare a identificării în decursul ultimilor ani a unei nevoi în piaţa medicală din România. Numărul specialiştilor medicali care finalizează studiile şi îşi doresc o carieră medicală în ţară este în continuă creştere, existând în paralel nevoia companiilor medicale de a se dezvolta.

×