x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Noua lege a pensionării prevede scăderea vârstei de pensionare pentru unele categorii de angajați

Noua lege a pensionării prevede scăderea vârstei de pensionare pentru unele categorii de angajați

17 Mai 2017   •   03:02
Noua lege a pensionării prevede scăderea vârstei de pensionare pentru unele categorii de angajați

Legea privind condițiile generale de pensionare a cunoscut o serie de modificări în ultimii ani, acestea aducând incertitudini în privința sistemul unitar de pensii publice.

Săptămâna trecută, noua lege a pensiilor a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis. Aceasta aduce noi schimbări cu privire la condițiile de pensionare.

Noul act normativ prevede reducerea vârstei standard de pensionare pentru persoanele care au realizat stagiul de cotizare în grupa I de muncă. De asemenea, se reglementează ca perioadele de vechime în muncă realizate până la data de 1 aprilie 2001 în grupa I de muncă, în condiţii speciale şi în alte condiţii de muncă, mai mici de doi ani, să constituie stagiu de cotizare în condiţii deosebite, în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare.

Citește și Cum vor fi recalculate pensiile pentru grupa I şi a II a de muncă

Conform Casei Nationale de Pensii Publice, vârsta standard de pensionare este 63 de ani pentru femei şi de 65 de ani pentru bărbaţi, stagiul minim de cotizare este de 15 ani şi stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

Pentru celelate categorii de angajați, vârsta standard de pensionare creşte:

...................

Citeste continuarea AICI

×