x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Record pe piața muncii. Circa 100.000 de joburi disponibile în această vară

Record pe piața muncii. Circa 100.000 de joburi disponibile în această vară

07 Sep 2021   •   11:22
Record pe piața muncii. Circa 100.000 de joburi disponibile în această vară

Circa 100.000 de joburi au fost disponibile în perioada verii, între iunie-august 2021, cu 38% mai multe față de același interval de anul trecut, arată platforma online eJobs.

"Sezonul estival, de regulă, este una dintre cele mai liniştite perioade ale anului în ceea ce priveşte oferta de locuri de muncă, dar şi în ceea ce priveşte aplicările, având în vedere că o mare parte dintre candidaţi sunt în concedii şi nu sunt atât de preocupaţi de zona profesională. Însă, în ultimele luni, odată cu ridicarea progresivă a restricţiilor impuse de pandemie, piaţa a înregistrat un boom: angajatorii recrutează în acest moment cu motoarele turate la maximum, iar candidaţii, la rândul lor, sunt mai flexibili când trebuie să-şi aleagă un job şi mai deschişi să facă schimbări în carieră", spune Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România.

Este cel mai mare număr de oferte din ultimii trei ani. Angajatorii au oferit cu 16% mai multe locuri de muncă față de 2019. 

În Capitală au fost  cele mai multe joburi disponibile, circa 42.600. Totodată, Cluj, Timişoara şi Braşov au avut peste 43.000 de locuri de muncă.

Cele mai multe oferte au fost în: vânzări, prestări servicii, industria alimentară, transport/logistică, call-center/BPO şi producţie.

În privința numărului de aplicări, acesta a depăşit 3.100.000, în creştere cu peste 30% faţă de aceeași perioadă din 2019. ÎCei mai activi candidaţi sunt între 25-35 de ani, urmaţi de cei cu vârste între 18-24 de ani. Cele mai puţine aplicări au fost de la ce peste 45 de ani.

"Deşi aşteptarea era ca numărul de locuri de muncă remote să crească, acesta se menţine la un nivel similar cu cel de anul trecut, companiile dorindu-şi ca, după un an şi jumătate petrecut predominant în mediul online, să-şi readucă echipele la sedii şi să recupereze sincopele de comunicare produse în această perioadă. În acelaşi timp însă, faţă de vara lui 2019, oferta de joburi remote a înregistrat o creştere semnificativă, de la 1% la 4,8%. În plus, ne aşteptăm ca în toamnă numărul de locuri de muncă să crească, având în vedere că, de regulă, în această perioadă companiile iniţiază diverse noi proiecte care necesită întregirea echipelor", explică Roxana Drăghici.

 

×
Subiecte în articol: joburi locuri de munca