x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Slujbe in strainatate pentru cei calificati

Slujbe in strainatate pentru cei calificati

07 Dec 2004   •   00:00

LOCURI DE MUNCA
Instalatorii de aparate de aer conditionat, tinichigiii si electromecanicii auto cu experienta se pot inscrie astazi si maine in banca de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca.
CRISTIAN PETRU

PRESELECTIE. Inscrierea in banca de date va avea loc la sediul din Bucuresti al Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca
In ultimii ani, tot mai multi romani au preferat sa plece la munca in strainatate. Posibilitatea de a fi platiti bine i-a facut pe multi sa isi paraseasca familiile si sa lucreze, uneori legal, alteori la negru, in strainatate. Munca "la negru" este insa foarte riscanta. Salariile sunt mult mai mici, conditiile de munca mai proaste si exista si riscul de a fi prins. Persoanele care vor sa munceasca legal in strainatate se pot inscrie astazi si maine in banca de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM). Preselectia va avea loc in sediul din Bucuresti al institutiei, pe Strada Valter Maracineanu, numerele 1-3, incepand cu ora 8:30.

MESERII. Se pot inscrie in banca de date a OMFM persoanele care sunt calificate in meseria de instalator de aer conditionat, care au varsta cuprinsa intre 28 si 40 de ani, au cunostinte in repararea, intretinerea si montarea instalatiilor de aer conditionat si au experienta de minimum 5 ani, dovedita prin cartea de munca, imediat anterior anului 2004. La preselectie se pot prezenta persoanele cu varsta mai mica de 45 de ani si sunt calificate in meseriile de tinichigiu auto pentru autobuze si camioane si electromecanic auto pentru autobuze si camioane. Pentru aceste meserii trebuie sa se faca dovada, prin cartea de munca, a unei experiente de minimum 5 ani, imediat anterior anului 2004 si cunostinte de sudura cu electrod si in argon.

CONDITII. Inscrierea in banca de date a OMFM se adreseaza acelor solicitanti care indeplinesc conditiile impuse de angajatorii straini prin ofertele de munca transmise precum si de cele ale prevederilor Acordurilor privind schimbul de forta de munca, semnate intre Romania si alte state. La inscrierea in banca de date vor fi acceptate numai dosarele in care se prezinta toate documentele. Depunerea dosarului constituie doar primul pas in procesul de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate.

ACTE
Dosarul celor care vor sa se inscrie in baza de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca trebuie sa contina urmatoarele documente:
  • copie dupa buletinul sau cartea de identitate (cu o valabilitate de minimum 6 luni);
  • copie dupa pasaport (cu o valabilitate de minimum 6 luni);
  • cazier judiciar in original - fara antecedente penale (sa se incadreze in termenul de valabilitate de o luna);
  • copie legalizata dupa actele de studii si/sau calificare;
  • copie legalizata a cartii de munca (toate paginile scrise);
  • adeverinta medicala, de la medicul de familie, care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos;
  • declaratie pe proprie raspundere, legalizata notarial, din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de invaliditate;
  • curriculum vitae (model Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca );
  • fisa personala (model Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca );
  • o fotografie tip pasaport.
  • ×
    Subiecte în articol: cariera fortei munca migratia fortei munca