x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Uber: Serviciul în România este 100% digital şi fiscalizat

Uber: Serviciul în România este 100% digital şi fiscalizat

25 Noi 2016   •   23:20
Uber: Serviciul în România este 100% digital şi fiscalizat

Reprezentanţii serviciului Uber afirmă că sunt deschişi să colaboreze cu autorităţile din România pentru dezvoltarea unor metode digitale care să simplifice declararea veniturilor pentru persoanele care desfăşoară activităţi independente şi susţin că serviciul este 100% digital şi fiscalizat.

Uber vine cu aceste precizări în urma informaţiilor furnizate de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) potrivit cărora Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a cerut Uber Olanda o listă detaliată cu toţi utilizatorii acestui sistem de transport şi cu toate cursele operate anul trecut, pentru a verifica dacă toţi şoferii au declarat veniturile astfel obţinute.

"Serviciul Uber în România este 100% digital şi fiscalizat. Toţi partenerii din România colaborează cu Uber printr-o entitate fiscală, iar pasagerii primesc o factură fiscală după fiecare cursă. Partenerii Uber sunt contractori independenţi şi sunt responsabili pentru achitarea taxelor. Circumstanţele fiecăruia sunt diferite - numai ei pot şti care sunt veniturile din alte surse şi care sunt costurile deductibile", potrivit unui punct de vedere transmis de Uber.

Totodată, pentru a facilita declararea câştigurilor, Uber oferă partenerilor o situaţie detaliată a veniturilor generate prin platforma Uber.

"În plus, am încheiat un parteneriat cu o companie de consultanţă fiscală locală pentru a oferi tuturor partenerilor consiliere financiară independentă cu privire la modul în care ar trebui să declare veniturile din Uber. Suntem deschişi să colaborăm cu autorităţile - aşa cum facem în Estonia şi Suedia - pentru a dezvolta metode moderne, digitale care simplifică declararea veniturilor pentru persoanele care desfăşoară activităţi independente", susţin reprezentanţii Uber.

Potrivit unui comunicat al COTAR remis vineri AGERPRES, ANAF a demarat acţiunile de colectare a sumelor nedeclarate prin practicarea taximetriei neautorizate, în regim Uber.

"ANAF a cerut firmei Uber din Olanda lista detaliată cu toţi utilizatorii, cu toate cursele operate în 2015, rute, distanţe şi încasări. Astfel, încă de ieri (joi - n.r.), 24 noiembrie, ANAF a trimis către birourile de colectare a taxelor locale aceste liste cu persoane şi încasări, pentru a se aplica legea. Afacerile care păreau atât de bănoase vor deveni cele mai păguboase activităţi, dacă ANAF va confisca sumele integral", susţin transportatorii.

COTAR a mai arătat că o persoană din sectorul 6 al Capitalei a avut anul trecut încasări de peste 60.000 de lei ca şofer în sistem Uber.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: uber COTAR