x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Violeta Alexandru: Bineînțeles că pensiile vor fi majorate în septembrie. Ar fi însă o tragedie să faci măriri peste posibilități

Violeta Alexandru: Bineînțeles că pensiile vor fi majorate în septembrie. Ar fi însă o tragedie să faci măriri peste posibilități

07 Iul 2020   •   13:02
Violeta Alexandru: Bineînțeles că pensiile vor fi majorate în septembrie. Ar fi însă o tragedie să faci măriri peste posibilități

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, este de părere că mărirea pensiilor cu 40% ar putea avea efecte negative pe termen lung, provocând chiar o reducere a acestora în anii următori. 

“Bineînţeles că pensiile vor fi majorate în septembrie. Într-o decizie pe acest subiect, prima sursă de informaţii vine de la Ministerul Finanţelor, instituţia care are diagnoza încasărilor la buget şi are evaluarea corectă a situaţiei financiare şi a resurselor bugetare.

Este o abordare corectă, bazată pe o estimare clară a posibilităţii de menţinere a creşterii şi în următorii ani, ar fi o tragedie să faci măriri peste posibilităţile pe care le ai, după care să revii şi să ajungi la tăieri. Aşa ceva, după părerea mea, ar fi o tragedie şi nimeni nu-şi doreşte.

Prin urmare, Ministerul Finanţelor Publice, în foarte scurtă vreme, ne va indica poza corectă a încasărilor la buget în acest moment”, a afirmat Violeta Alexandru, într-un interviu pentru Libertatea.

Ea a mai acuzat PSD de populism întrucât a amânat mărirea acestora în timpul cât a fost la guvernare și vrea să forțeze acum autoritățile să ia măsuri riscante. 

×
Subiecte în articol: pensii Violeta Alexandru