x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Producătorii români de mobilă își expun produsele pe piața americană

Producătorii români de mobilă își expun produsele pe piața americană

19 Mai 2019   •   17:51
Producătorii români de mobilă își expun produsele pe piața americană

Producătorii de mobilă din România se vor afla, pentru al doilea an consecutiv,  la unul dintre cele mai importante târguri de mobilă din lume, International Contemporary Furniture New York (ICFF), care va avea loc în perioada 19 - 22 mai 2019. Participarea companiilor autohtone este posibilă cu ajutorul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Asociația Producătorilor de Mobilă din România. Prin Programul de Promovare a Exportului s-a alocat acestui eveniment suma de  1.527.997 de lei, fără TVA.

Cele zece societăți din țară care își expun produsele, pe o suprafață de 297 de metri pătrați, sunt Creative Concept, Glogal Art Production, Carel Woodworks, Graphtec Design, Materia Studio, Montana Câmpeni, Maer Import Export, Pure Home Collections, Simex și Sculptura Secuiască.

Companiile românești vor fi prezente alături de alți 900 de producători din 72 de țări din toată lumea, printre care 100 de firme de arhitectură și design interior din Statele Unite ale Americii dar și branduri de renume din segmentul de lux. Alți expozanți importanți provin din Austria, Norvegia, Spania, Italia, Franța, Polonia. Sunt așteptați peste 38.000 de vizitatori profesioniști, cu 20% mai mulți față de ediția de anul trecut.

La ediția de anul trecut, standul românesc a fost vizitat de 1.210 de societăți din Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia, Ecuador și Marea Britanie. Varietatea de produse, calitatea finisajelor, materialele ecologice folosite de  producătorii autohtoni au fost  extrem de apreciate și le-au adus acestora contracte de aproximativ un milion de dolari.

La târgul internațional din New York sunt expuse îndeosebi piese de mobilier pentru interior și exterior, dar și pentru băi și bucătării, corpuri de iluminat, accesorii, materiale și tehnologii de acoperire a pereților, covoare, tipuri de podele, obiecte de decor.

×