x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Românii au aflat componenţa noului guvern de la Antena 3

Românii au aflat componenţa noului guvern de la Antena 3

02 Mai 2012   •   12:36

Publicul interesat de actualitate a ales sa urmareasca Antena 3 pentru a afla ce ministri fac parte din guvernul premierului Victor Ponta. Conform datelor de audienta furnizate de Kantar Media, Antena 3 a fost cea mai urmarita televiziune de stiri din Romania in data de 1 mai, inregistrand o medie de 9.7% cota de piata pe intreaga zi in randul publicului din mediul urban de peste 18 ani si detasandu-se de urmatorul clasat, Realitatea TV, care atingea 3.8% market share. Seara, in cel mai dificil interval orar, Antena 3 obtine o medie a cotei de piata de 9.8% si se claseaza pe primul loc in clasamentul televiziunilor informative si pe locul doi in topul general, dupa Pro TV, inregistrand o medie de 4.1 puncte rating.

Minutul de aur a fost atins la ora 21:21, cand Antena 3 atingea 8.3% rating si 17% cota de piata, iar publicul telespectator il urmarea pe noul premier Victor Ponta anuntand componenta viitorului cabinet.

Situatia nu se schimba nici in randul publicului din mediul urban, unde Antena 3 ramane lider la stiri cu 9.1% media cotei de piata pe intreaga zi si 9.2% in prime time. De altfel, intre orele 19-24, Antena 3 a ocupat si pe targetul “Urban All' pozitia a doua in clasamentul tuturor posturilor TV, dupa Pro TV.

Editia speciala a emisiunii Sinteza Zilei, in care Mihai Gadea l-a avut invitat pe Dan Voiculescu, vicepresedintele Senatului, a atras un numar important de telespectatori, Antena 3 inregistrand 5.3% rating si 11% cota de piata. Astfel, postul de stiri parte a INTACT Media Group s-a impus in acest interval orar ca cel mai urmarit post informativ din Romania, iar in clasamentul tuturor televiziunilor s-a situat pe pozitia a doua, fiind depasit doar de Pro TV.

In timpul discutiei avute aseara cu Mihai Gadea, Dan Voiculescu a atras atentia ca Romania risca sa piarda 7 miliarde de euro de la Uniunea Europeana daca ministrii Leonard Orban si Daniel Constantin nu reusesc sa ia masuri rapide in urmatoarele doua luni. De asemenea, profesorul Voiculescu a declarat ca Traian Basescu ar trebui sa demisioneze pentru a-si salva imaginea de om politic, dupa ce a modificat Legea Referendumului astfel incat sa poata fi ales cu 4 milioane de voturi, dar demis cu 9 milioane. Datele de audienta inregistrate de Antena 3 in data de 1 mai confirma inca o data ca romanii aleg postul nostru de stiri ca principala sursa de informare cand au loc evenimente de maxima importanta. Antena 3 este singurul post de stiri din Romania afiliat CNN International si este parte a INTACT Media Group.

×
Subiecte în articol: mass-media