x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Orange respinge ideea unei alianţe cu Deutsche Telekom

Orange respinge ideea unei alianţe cu Deutsche Telekom

21 Feb 2018   •   13:28
Orange respinge ideea unei alianţe cu Deutsche Telekom

Orange nu are planuri de fuziune cu o rivală din Germania sau să se extindă în altă ţară din Africa, a afirmat şeful companiei franceze de telecomunicaţii, Stephane Richard.

 

Cotidianul "Le Monde" a publicat recent un articol conform căruia anul trecut Orange şi Deutsche Telekom au purtat discuţii în vederea unei fuziuni, scrie agerpres

O sursă din apropierea acestui dosar a confirmat pentru "Le Monde" că au avut loc discuţii confidenţiale între cele două companii care au examinat o fuziune între egali. Sursa a adăugat că discuţiile au rămas într-o fază exploratorie, fără ca o bancă să fie mandatată, în principal din cauza diferenţei de valoare între cele două companii: aproape 40 de miliarde de euro în cazul Orange faţă de aproape 70 de miliarde de euro pentru Deutsche Telekom.

Speculaţiile cu privire la o eventuală fuziune a operatorilor francez şi german apar în mod regulat pe fondul consolidării sectorului european al telecomunicaţiilor. ''Nu avem o agendă ascunsă, nu avem un proiect ascuns, sau negocieri secrete, nici cu germanii, nici cu africanii, nici cu alţii'', a declarat miercuri Richard.

Acesta a exclus posibilitatea că Orange ar putea conduce potenţiala nouă rundă de discuţii între operatorii francezi de telecomunicaţii, pentru reducerea numărului companiilor de la patru la trei. Orange a condus ultima încercare de consolidare a pieţei franceze încercând un acord complex, în urma căruia ar fi achiziţionat subsidiara de telecomunicaţii a grupului Bouygues şi ar fi vândut unele părţi rivalelor Iliad şi Altice.

''Ceea ce este sigur este că Orange nu va juca un rol cheie în niciun fel de schemă de consolidare. Nu va exista o nouă rundă a consolidării Orange-Bouygues. Suntem pe două drumuri complet diferite astăzi'', a declarat Richard.

×