x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Tranzacţie importantă! Help Net preia 19 farmacii Centrofarm

Tranzacţie importantă! Help Net preia 19 farmacii Centrofarm

06 Oct 2015   •   16:37
Tranzacţie importantă! Help Net preia 19 farmacii Centrofarm
Sursa foto: antena3.ro

Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economică realizată prin preluarea de către Help Net Farma SA a 19 farmacii aparţinând Centrofarm SA, se arată într-un comunicat al Consiliului.

Prin aceasta tranzacţie, Help Net preia fondul de comerţ aferent unui număr de 19 farmacii aparţinând Centrofarm, din 10 localităţi: Bucureşti, Braşov, Buşteni, Buftea, Constanţa, Iaşi, Suceava, Târgu Mureş, Râmnicu Sărat, Sat Geamăna (Comuna Bradu).

Autoritatea de concurenţă precizează că a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Atât Help Net, cât şi Centrofarm au ca principal obiect de activitate comerţul cu amănuntul al produselor farmaceutice în magazine specializate, respectiv farmacii.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Sursa: Agerpres

×