x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, dr. Raed Arafat

Astăzi e ziua ta, dr. Raed Arafat

de Ramona Vintila    |    24 Mai 2013   •   00:19
Astăzi e ziua ta, dr. Raed Arafat
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images

Fondatorul Serviciulului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD), membru de onoare al Academiei Americane de Medicină de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat împlineşte astăzi 49 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.

“Am iubit şi iubesc medicina, sunt extrem de norocos pentru că lucrez în domeniul pe care mi l-am dorit încă de la 14 ani”
“Cred că pot spune că trăiesc aceste vremuri, ca mulţi dintre noi, încercând să fac ceva în plus în fiecare zi. Munca îmi ocupă cea mai mare parte a timpului având mai multe proiecte de realizat, unele în curs de finalizare, altele chiar pe la început. Pentru mine, munca este mai mult un stil de viaţă decât doar o obligaţie sau o meserie pe care o practic şi atât. Am iubit şi iubesc medicina şi consider că sunt un om extrem de norocos pentru că lucrez în domeniul pe care mi l-am dorit încă de când eram la vârsta de 14 ani. Dacă atunci eram convins că vreau să fiu medic, astăzi dacă m-ar întreba cineva aş zice că tot pe această cale o iau dacă ar trebui să aleg din nou. Pentru mine, funcţia pe care o ocup în minister, chiar dacă este una politică, este mijlocul prin care pot realiza mai multe pentru domeniul pe care l-am iubit şi încă îl iubesc şi anume medicina de urgenţă. Acest lucru nu exclude implicarea mea şi în alte domenii în sistemul sanitar, lucru pe care îl fac zilnic. În continuare mă consider ca fiind o persoană tehnică într-o funcţie politică şi nu un om politic. Privind în urmă, mă felicit pentru ce am reuşit, împreună cu toţi cei cu care am lucrat şi cu cei care m-au sprijinit, iar dacă e să mă mustrez pentru ceva aceasta este pentru faptul că încă nu am făcut cât trebuie să fac şi pentru că timpul trece şi trebuie făcute încă multe. Consider că perseverenţa în a face ceva în care crezi şi flexibilitatea în a accepta noul şi în a te adapta la noi idei şi a le însuşi, dacă se dovedesc a fi bune, permit persoanei să rămână tânără şi deschisă indiferent de vârstă.”

×