x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Ioana Bogdan

Astăzi e ziua ta, Ioana Bogdan

de Dana Andronie    |    24 Apr 2014   •   00:38
Astăzi e ziua ta, Ioana Bogdan
Dintr-o lume de legendă
Câtă răbdare şi abnegaţie poate avea în această “lume bezmetică şi bicişnică”!
A colaborat cu oameni minunaţi, cărora le-a dăruit, cu multă măiestrie, un milimetru... de nemurire, prin filmările care există în arhiva de aur a Televiziunii Române. Patru decenii din viaţa sa de... OM le-a pus în slujba meseriei de teleast! A contribuit la destinul unor artişti hărăziţi. Ea doar s-a îmbogăţit cu amintiri pe care le-a păstrat cu grijă în memoria sa afectivă. Cu recunoştinţă îi urez “La mulţi ani!” dragei mele prietene, Ioana Bogdan.

La cele 71 de primăveri pe care le împlineşte mâine, îi doresc să se bucure de dragostea celor din jur, să fie sănătoasă, veselă, dacă e să plouă, să plouă doar cu bucurii, să aibă doar covoare de flori la picioare, iar pacea şi gândul bun să o însoţească pretutindeni!

Recunosc, de foarte mult timp îmi doresc să citesc o carte semnată de Ioana Bogdan. Are atâtea poveşti nemuritoare (şi adevărate!!!) din viaţa unor oameni minunaţi pe care i-a întâlnit şi cu care a lucrat!  

De curând, mi-a dezvăluit reuşita sa literară: o “călătorie savuroasă în lumea de legendă a teatrului românesc din perioada interbelică a României secolului al XX-lea, dar şi o suită de lecţii de viaţă, lecţii de meserie actoricească, o explozie de admiraţie şi preţuire pentru un mare actor şi un mare animator de teatru, de-a lungul unei perioade de peste 60 de ani. Meşterul Radu Beligan spunea că teatrul ne face să-i iubim pe ceilalţi... Ion Lucian este o efigie a acestor cuvinte!”

Îţi mulţumesc Ioana pentru răbdarea şi abnegaţia pe care le păstrezi cu sfiinţenie în această “lume bezmetică şi bicişnică” (aşa cum îţi place ţie să o denumeşti), dăruindu-ne, în scris, poveştile marilor actori ai scenei româneşti.

Îţi doresc să fii sănătoasă şi să finalizezi tot ceea ce ai început, să ai o primăvară fără de sfârşit, să ai parte numai de bucurii din partea celor pe care, cu înţelepciune, îi păstrezi lângă inima ta mare.

×
Subiecte în articol: Ioana Bogdan