x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Ştefan Hruşcă!

Astăzi e ziua ta, Ştefan Hruşcă!

08 Dec 2014   •   00:44
Astăzi e ziua ta, Ştefan Hruşcă!

“Muzica este modul meu de a trăi, este spaţiul în care mă simt cel mai lejer şi cel mai firesc”

Este un om care nu are neîmpliniri, ci doar reuşite

Întruchiparea autentică a colindătorului, “dascălul de colinde”, aşa cum l-a numit  poetul George Ţărnea, Ştefan Hruşcă împlineşte astăzi 57 de ani. Îi urăm “La mulţi ani!”

Este în plin turneu de colinde, aşa cum i-a obişnuit pe români de mai bine de 20 de ani. Astăzi, de ziua sa, se va afla pe scena Casei de Cultură din Câmpulung Muscel, de la ora 17.00 şi la Casa Sindicatelor din Piteşti, de la ora 20.30.

În Bucureşti, artistul va ajunge la 15 decembrie, la Sala Palatului, începând cu ora 20.00, urmând să încheie spectacolele la 23 decembrie, la Casa Sindicatelor din Vaslui, ora 17.00 şi la Opera Română din Iaşi, ora 20.30. 

Este pe scenă tot timpul. “De altfel, viaţa întreagă este o scenă. Am reuşit să-mi ating toate gândurile şi toate visele pe care le-am avut. Destinul meu este ca o stea care arde firesc, de la apariţie până la stingere. Pot să spun că este un destin al unui om obişnuit, un destin al unui om care se zbate să lase o dâră de lumină în urma lui. Toate albumele mele le consider o izbândă. Apoi, este familia mea, care mă bucură şi care m-a împlinit definitiv. Spectacolele pe care le-am ţinut în ţară şi românilor de pretutindeni, publicul care îţi dă speranţă şi continuitate în tot ceea ce faci este cel pe care trebuie să-l mulţumesc şi cel pe care îl salut de fiecare dată cu toată bucuria mea. Sunt un om care nu are neîmpliniri, ci doar reuşite. Muzica, pentru mine, este un mod de a trăi, este spaţiul în care mă simt cel mai lejer şi cel mai firesc”, ne povestea Ştefan Hruşcă.

Spune că s-ar bucura să fie reţinut ca un artist care şi-a iubit obârşia, şi-a respectat familia, semenii şi a încântat generaţii întregi de români cu muzica sa. Îi mulţumeşte Celui de Sus că steaua sa norocoasă i-a fost aşa de bine călăuzitoare, încât a ajuns unde a ajuns şi poate să bucure şi pe alţii. “Probabil, dacă nu o apucam pe acest drum, rămâneam dascăl în Borşa de Maramureş şi modelam suflete în alt mod decât o fac acum.”

×