x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Azi e ziua ta, Gabriel Zbârcea

Azi e ziua ta, Gabriel Zbârcea

de Carmen Anghel    |    18 Feb 2015   •   00:28
Azi e ziua ta, Gabriel Zbârcea
Competiţia e acerbă

Gabriel Zbârcea este Managing Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii. Astăzi îşi serbează ziua de naştere. Jurnalul naţional îi urează “La mulţi ani!”.

Este unul dintre cei mai importanţi avocaţi din ţară, dar Gabriel Zbârcea spune cu modestie: “E flatant, dar nemeritat să afirmaţi aşa ceva despre mine. Succesul în avocatură e greu de măsurat. La ce să privim mai întâi, la calitatea prestaţiilor avocaţiale, la portofoliul de clienţi, la notorietate? În ceea ce mă priveşte, realizările profesionale nu m-au schimbat. Am aceiaşi prieteni de atâţia ani, aceleaşi pasiuni. Dar întâi de toate am aceleaşi principii şi repere.”

A fi avocat în România zilelor noastre nu e uşor, spune avocatul. “Competiţia e acerbă, ştacheta e ridicată permanent de către confraţii mei avocaţi. Proiecte sunt din ce în ce mai puţine, trăim într-o spirală a panicii şi a neîncrederii. E dificil să investeşti în România în aceste condiţii. Nu vedeţi că nimeni nu mai semnează nimic?”

Această carieră fabuloasă şi-a construit-o prin multă muncă. “M-am gândit că o să muncesc mult, că voi «creşte»profesional corespunzător efortului. Nu mi-am propus o anume ţintă dar, ambiţios fiind, m-am gândit să fiu cât mai în faţă.” Studenţilor la Drept le spune cum să se pregătească: “Nu sunt reţete ale succesului. Mă uit în urmă, la mine, şi aş spune cam aşa: să citească mult – nu vor mai avea atâta timp când vor începe să lucreze, să fie curioşi şi îndrăzneţi, să îşi urmeze pasiunile şi să îşi împlinească visele şi să aibă curaj în ce întreprind, dar să aibă şi răbdare dacă nu le iese din prima.”

Un avocat de succes şi, totuşi, are şi regrete, unele chiar dureroase: “Ca orice bărbat pasionat de fotbal, regret că nu am jucat cu Hagi sau cu Maradona. Regret multe lucruri. Faptul că tatăl meu nu a apucat să se bucure de noi, unele naivităţi şi excese ale egoului din trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat.”

I-ar fi plăcut să fie implicat în cazurile celebre ale României de altădată? “Cazurile din România interbelică nu diferă cu mult de cazurile din România de astăzi. Afacerea Skoda este ceea ce vedem azi în cazul Microsoft. Mi-ar fi plăcut însă să reprezint statul în cazul privatizării Petrom.”

Altfel... “Îmi place să fac sport, să petrec timp fain cu familia şi cei dragi, să stau la soare şi să ascult marea."

×