x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei, Călin Popescu Tăriceanu

Omul zilei, Călin Popescu Tăriceanu

05 Mar 2015   •   00:39
Omul zilei, Călin Popescu Tăriceanu
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National
Preşedinte al Senatului României Excelenţa Sa, domnul Francois Saint-Paul, Ambasadorul Franţei în România, în va oferi însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare domnului Călin Popescu Tăriceanu, Preşedinte al Senatului României, în cadrul unei ceremonii care va avea loc, joi, 5 martie 2015, la Reşedinţa Franţei la Bucureşti.

În argumentul său, Ambasada Franţei la Bucureşti precizează faptul că domnul Călin Popescu Tăriceanu a privilegiat legăturile cu Franţa “atât în calitate de om politic, cât şi în calitate de om de afaceri”. 

În 1996, Tăriceanu ocupa funcţia de Ministru al Industriei şi Comerţului, în Guvernul condus de Victor Ciorbea, iar în timpul acestui mandat l-a cunoscut pe Louis Schweitzer, la acel moment Preşedinte - Director General al Renault, pentru a pune bazele cele mai importante afaceri franco-române: intrarea mărcii

Dacia în portofoliul Renault, aminteşte ambasada. În plus, Tăriceanu a avut o excelentă colaborare cu omologul său francez, Francois Fillon, adaugă sursa citată. De asemenea, domnul Tăriceanu a susţinut, din punct de vedere politic, dar şi ca părinte, proiectul noului Liceu Francez Anna de Noailles.

Legiunea de Onoare (Légion d’Honneur) este cea mai înaltă distincţie civilă şi militară franceză, instituită în anul 1802 şi acordată neîntrerupt din 1804 până în prezent. Este o decoraţie care şi-a menţinut de-a lungul anilor o strălucită reputaţie.


×