x close

Victor Ponta: “La 42 de ani, sunt mai mult decât m-aş fi gândit vreodată că voi fi”

0
20 Sep 2014 - 00:43
Victor Ponta: “La 42 de ani, sunt mai mult decât m-aş fi gândit vreodată că voi fi” LIVIU SOVA/Agerpres


Premierul României împlineşte 42 de ani. La mulţi ani!

Pentru el, fericirea are gust de mic dejun
“Sunt la vârsta la care am învăţat, în sfârşit, că responsabilitatea este mai importantă decât altceva aşa încât îmi pot permite mult mai puţine decât la 30 sau decât la 20. Responsabil voi fi întotdeauna faţă de familia mea, însă, încă o perioadă de timp, trebuie să fiu responsabil faţă de poziţia publică şi faţă de oamenii care au încredere şi au aşteptări de la mine.

Mai am de făcut cât încă în o sută de vieţi – mai am de cunoscut oameni, mai am de finalizat proiecte, mai am de vizitat locuri, şi, mai ales, mai am foarte mult de a transmite mai departe către Andrei şi Irina.

Am rămas dator faţă de mine cu timpul şi cu atenţia pe care e normal să le acorzi celor mai apropiaţi. Întotdeauna, cei care îţi sunt cel mai aproape – mama, soţia, copiii, prietenii – sunt cei care au cel mai mult de pierdut când ai o funcţie publică sau o activitate profesională extrem de intensă. Aşa încât, pentru mine, de fiecare dată, speranţa este că va veni timpul în care o să pot să mai recuperez ceea ce nu am alocat celor apropiaţi.

Timpul nu e îngăduitor niciodată cu nimeni. Nu cred că trece foarte repede, cumplit de repede, dar important este ce faci în fiecare zi şi în fiecare minut. Nu, încă nu mă gândesc ce bine era la 30 de ani. Încă mă gândesc ce bine este la 40. Important e, că, la fiecare dintre vârste, deocamdată, cel puţin, am fost bucuros şi am apreciat partea bună.

Fericirea pentru mine are gust de mic dejun. Când iau micul dejun cu Daciana, Irina şi Andrei, ceea ce, din păcate, se întâmplă destul de rar, atunci sunt cel mai fericit.

La 42 de ani, sunt mai mult decât m-aş fi gândit vreodată că voi fi. Depinde, de fapt. În viaţa personală, da, aş mai fi vrut să fie cineva lângă Irina şi Andrei. Poate că o să fie dacă va vrea Dumnezeu. Din punct de vedere profesional, nu. Sunt mult mai mult decât m-aş fi gândit. De aceea, şi sentimentul că trebuie să dau mai mult înapoi e cel pe care îl am cel mai mult vizavi de ceea ce am primit de la societate.”

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta

Ştiri din .roPUBLICITATE
 Serviciul de email marketing furnizat de