x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Descoperirea Romaniei Jurnal de caravana - Drumul spre Insula

Jurnal de caravana - Drumul spre Insula

de Gabriela Antoniu    |    04 Aug 2005   •   00:00
Jurnal de caravana  -  Drumul spre Insula

Suntem inca in Mamaia. E noua dimineata. Tragem de somnorosii care cu o seara inainte au vrut sa-si ia la revedere de la statiunea Mamaia prin plimbari lungi, trecute de miezul noptii. E timpul sa plecam spre ultima etapa a caravanei, Insula Mare a Brailei.

Am multumit in gand celor care au inventat telefonul mobil. Era prea de dimineata, cafeaua n-o bausem ca sa o iau din usa in usa si sa dau scularea. In sfarsit suntem toti. Intarziatii sunt inca la micul dejun. O omleta, un ou prajit. Apoi trec si ei la cafea. E momentul cand facem planul de bataie pentru plecarea catre Insula Mare a Brailei, destinatia finala a Caravanei Jurnalul National - Antena 1. Ne impartim in doua echipe. Eu, Karina si Marian plecam inainte, la Constanta, pentru a rezolva o restanta. Ceilalti se pregatesc sa plece spre Braila.

DILEMA. La o ora distanta ii urmam si noi. Mergem ce mergem si oprim. Dilema. Pe unde sa o luam. Scoatem harta, ne dumirim si... fir intins. La un moment dat, situatia din teren nu se pupa cu cea de pe harta. Eram in Slava Rusa. Oprim, intrebam, ne lamurim si iar in viteza spre Braila. Peisajul era incantator, poate si de-aia am fost loviti de mutism. Din cand in cand mai schimbam cate un cuvant intre noi sau primeam semne din "tabara cealalta" pe mobil: "Printesa, unde sunteti?". Era Zass, coordonatorul echipei. "Aproape de Braila, excelenta", raspundea printesa, adica eu. In sfarsit, ajungem la bac. Suna din nou telefonul. Din nou Zass. "Unde sunteti?" "Pe bac", ii raspund. "Si noi tot pe bac", zice el. "Hai ca asta-i culmea! Unde? Nu te vad!", zic si eu, maturand cu privirea puntea bacului. "Cred ca nu vorbim de acelasi bac", zice Zass. "Suntem acolo unde scrie Chiciu la intrare", ii explic. "A! Noi suntem pe malul celalalt", incheie Zass conversatia de recunoastere. Intr-adevar ma uit spre celalalt mal si vad microbuzul nostru brenduit ce-si astepta cuminte randul la debarcare. Plecam si noi. Calatoria cu bacul, scurta, dar placuta. La destinatie, incingem iar mobilele. Trebuia sa ne intalnim cu totii la sediul Antenei 1 din Braila. L-am gasit usor, fara harta. Oricum nu aveam. Facem cunostinta cu colegii nostri de la Antena, un schimb scurt de impresii, un pahar cu suc rece si gata.

LA TREABA. Plecam iar. Aveam ora la directorul general al Insulei Mari a Brailei. Aici, ni se face un breefing, dupa care ne imbarcam in doua masini pentru a vizita Insula. Si am vazut si aici ce a insemnat ploaie de 200 de litri pe metru patrat in cateva ore. Sole intregi de soia, grau si floarea-soarelui zaceau in apa. Am mers apoi in satele din Insula, unde am vorbit cu oamenii. Erau suparati, dar ce sa faca. Nu te pui cu Dumnezeu. Incet, incet in jurul nostru se lasa inserarea.

Ne-am luat ramas bun si am plecat catre bac. Era aproape noua seara cand ne-am intors la Braila. Am intrat la adapost tocmai la tanc. Incepuse atacul tantarilor.

NU RATATI!
In ziarul de maine puteti citi:
  • Cum a jefuit Omar Hayssam orezaria din Insula Mica a Brailei
  • incursiune in paradisul pasarilor si al pestilor
  • INTRATI IN CONTACT CU ECHIPA!
    Jurnalul National va asteapta sa contactati echipa noastra. Pentru orice sugestii va punem la dispozitie numarul de telefon 224.39.94, faxul 318.20.35 si adresa de e-mail caravana@jurnalul.ro.
    ×
    Subiecte în articol: insula descoperirea romaniei