x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

De ce am plecat?

19 Oct 2010   •   00:00
● Cosmin
● cititor

Îmi pare rău că nu am plecat mai demult. De ce am plecat mai repede? Asta chiar nu ştiu. Cred că dintr-o prostie. Şi acum a ajuns să îmi placă străinătatea. De ce am plecat? Pentru că lucrez ca şofer şi câştig 1.700 de euro pe lună fără stres, fără nimic. Câţi doctori iau banii ăştia în România? Acum văd, la 40 de ani, ce înseamnă civilizaţie. Problema în străinătate este să nu te laşi călcat în picioare de ei. Fără frica de a te da afară de la serviciu se găseşte de muncă pentru cine vrea să muncească, dar şi dacă prinde încredere în tine străinul, ai viaţa frumoasă.

Încercaţi, ăştia tineri, să mergeţi afară fără frică, lăsaţi-i să stea acolo Băsescu, Geoană, Iliescu, Năstase, lăsaţi-i să se voteze singuri căci la un moment dat se vor alege între ei "azi eu, mâine tu". Afară vei putea crea un viitor, ştiu că mulţi nu sunt de acord cu mine şi nici nu trebuie, pentru că eu am muncit şi câştigat un ban cinstit în România, şi am fost un prost, recunosc asta. Dacă făceam după Revoluţie ce au făcut alţii, eram poate ca ei. Am luptat la Revoluţie, dar nu am cerut carnet de revoluţionar şi nici nu vreau să fiu. Asta am vrut să-l schimbăm pe Ceauşescu şi gata. Profitorii s-au ales cu ceva, asta este, şi ce? Mulţi cred că se vor duce cu sutele de milioane de euro în groapă? O să le mănânce alţii banii, sunt sigur.

Dragilor de la putere, acum, şi eu, dacă vreau să mănânc homar, mănânc homar. Dacă vreau maşină nouă, îmi iau. Voi, vreţi şi aţi reuşit să ne împuţinaţi în România. Nu ştiu cum vom schimba asta. Cred că numai dacă vă împuşcăm ca pe Ceauşescu, dar tot nu este bine, că aveţi copii şi ei fac tot ca voi: adică bani fără muncă.

×
Subiecte în articol: ne-am nĂscut În locul potrivit?