x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Regina Magiei Albe: "Meseria asta nu se face pe chitanţe"

Regina Magiei Albe: "Meseria asta nu se face pe chitanţe"

de Irina Munteanu    |    03 Mar 2010   •   00:00
Regina Magiei Albe: "Meseria asta nu se face pe chitanţe"
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

"Am fosta acasă la Regina Magiei Albe, Maria Câmpina." Aşa mi-a recomandat Maria Câmpina să-mi încep articolul şi îi urmez sfatul. Am întrebat-o despre necazurile pe care le vor rezolvate clienţii ei şi despre câştigurile pe care i le aduce vrăjitoria, acum, în plină criză economică. Am aflat că vrăjitoria e o meserie atât de veche, încât nu ai cum să contorizezi câştigul şi nici să pui impozit pe el.

În imensa ei casă cărămizie, situată vizavi de sediul Teatrului Masca de pe Bulevardul Bucureştii-Noi, era cald. Regina Magiei se uita la MTV. Ne invită în livingul mare, în mijlocul căruia tronează o masă cu margini aurite. La fel de aurite sunt şi braţele fotoliilor, de sub care se iţesc papuci de casă. Într-un colţ, câteva halate de baie atârnă de braţele unui cuier. De pe pereţi, ne privea înrămată de mai multe ori Regina Magiei Albe. Într-un alt tablou supradimensio­nat stătea într-un jilţ soţul Reginei, domnul Traienică Pandeluş, de meserie judecător de pace.

Între tablouri sunt uşile dormitoarelor, toate cu număr. Numere aurite, precum cele ale camerelor de hotel. Maria Câmpina s-a mutat în această casă acum 2-3 ani. Am întrebat-o câte încăperi are noua locuinţă şi a reuşit să numere numai până la şapte. "Am făcut aşa, o casă de trăit, de odihnă, nu am vrut cu prea multe etaje." "Soţul ce maşină are?" "Un Q şapte de-ăla", spune ea ca şi cum ar vorbi despre o Dacie 1300. Un cal de lemn, pe care l-a primit cadou de la Romexpo, nu e decât un simbol a ceea ce a avut altădată: "Aici n-am mai putut să mai ţin cal şi căruţă".

Coroana din 500 de grame, papucii şi sceptrul, toate din aur, sunt depuse într-un seif la bancă, de teama hoţilor; aşa că Regina Magiei poartă astăzi o coroană din carton poleit. Îi atrage atenţia fotoreporterului să nu îi facă poze fără coroană pe cap. Nici ei, nici statuii ei de ipsos, din camera numită "altar".

În camera asta sunt toate ingredientele necesare unei magii reuşite şi Regina înşiră:
"Aiasme de la toate bisericile şi din alte ţări, tămâie, busuioc, statuia de ipsos a lui Isus Cristos, adusă cu avionul de la Ierusalim, două păpuşi din ceară din alte ţări care nu se face oriunde, buruieni: piripampac din India, numai de mine ştiută, tragănul pământului, pentru omul beţiu, un ghioc din mare, o coajă de cocos, pentru îndepărtarea magiei negre. Cu acesta la ureche, fac consultaţia şi dau leacul omului, năvalnic, iezact de la Ierusalim, pentru dragoste. Aia seamănă cu diavolul. Din India mi-a dat-o recompensă de ajutor. Uitaţi-vă ce picioare de necurat are! Asta e poza cu Papa, m-am întâlnit în Polonia cu el, am dat mâna, m-a binecuvântat. Uite sabie în chip de balaure, dată la concurs. Nu face oricine puterile la Regina Magiei Albe. Vor să înveţe multe de la ea, dar nu are harul ei." Totuşi, iarna degeaba ai har: "Pe timpul ăsta, nu mai face nimeni ritual, că balta e îngheţată", spune Regina Magiei Albe.


CULOAREA "VIOLETZĂ"

Regina Magiei mă întreabă dacă am auzit de Mihaela Geoană, cu "culorile alea", apoi îmi arată cum trebuie să-i pun întrebarea: "Regina Magiei Albe Maria Câmpina, a fost adevărat ce a simţit Mihaela Geoană cu culoarea violetă?". Tot după dictare scriu şi răspunsul: "Mihaela Geoană a simţit ceva, un gol în corpul ei, o simţire. N-a fost greşit ce a simţit. A existat acolo nişte sistemuri de lucrări, nişte ceasuri rele în timpul ăla. Ea s-a gândit la Traian Băsescu, dar nu a intrat Băsescu cu clarvăzători. Nu e de la Băsescu această culoare violetă, dar este altcineva care de ani de zile a fost invidiaţi familia Mircea Geoană şi a luptat foarte mult prin vrăji să nu ajungă Mircea Geoană mai sus. Deci e adevărat că au fost nişte probleme cu starea violetă de la altcineva de la care nu-i dau numele, decât numai secret. A lucrat prin magie neagră la cineva de ani de zile şi continuu se ţine de capul lor, să le facă numai rău. După ce a păţit semnul ăsta în timpul preşedinţiei care trebuia să ia, când a dat cuvintele ca să poată să iese pe loc i-a amuţit cu hipnotizare de magie neagră. Noroc a avut să iasă. Pe loc a pierdut. O cumpănă o să mai aibă în familie. Nu pot să divulg pentru toată lumea numele celui care a făcut rău. Cine vrea să afle îi spun în particular." Aici trebuie să ne oprim. Regina magiei mă pune să îi citesc ce am notat, să vadă dacă e "fermecător". Citesc. Aprobă. Spune mai departe.


ŞCOALA DE MAGIE
"Criza asta vine tot din ţări, vine şi din România. Dacă vrea să facă criză, criză face." Anul 2010 nu va însemna sfârşitul crizei. Aşa i s-a arătat Mariei Câmpina. Ne vom confrunta cu "inundaţii, secetă, ca un fel de foamete". Ea zice: "În seara de schimbarea anului am avut lucrare mare, rituale cu mare rugăciuni. Anul cu soţ aduce noroc la cei despărţiţi. Pentru asta nu m-am deplasat de revelion în altă parte. De obicei adunam fetele cu nepoţii şi mergeam la Sinaia, la Comarnic, stăteam câte trei zile."

Ghicitoarea spune că, o dată cu criza, i s-a împuţinat şi numărul de clienţi: "Acum nu prea mai vine, mă sună prin telefon şi le prezic. Care poate să ajungă, îi spun verbal în faţă. Îmi pun coroana de aur în puterea nopţii, când lucrez pentru oameni bolnavi, ipotenţi, care nu se mai iubeşte iubit cu iubită. Venind lumea la mine, ajutam în afaceri, în sporuri, care avea depresii şi nu mai judeca, copii cu părinţi care nu se mai înţelegea. Eu îndepărtam magia neagră de pe lume. Magia o practic de 45 de ani. Am şase fete, toate sunt cu puteri şi toate ajută. Asta nu e poezie, dacă n-ai harul ăsta nu poţi să faci". Mai are şi trei băieţi, dar numai fetele pot fi vrăjitoare. "Genul masculin nu are permisiunea. Maica Domnului e una. Bărbaţii nu naşte."

Maria Câmpina şi-a căpătat titlul de Regină în străinătate, în India, unde a fost "audiată" de 120 de vrăjitoare: "Am avut nişte testuri care eu le-am rezolvat. Am primit cadouri: saraiuri, batice, rochii
în franjuri, negru, grena. La lucrarea din noapte mă îmbrac numai în alb. Pe locul întâi sunt rămasă eu".

Tocmai când Regina Magiei îmi vorbea despre intenţia ei de a organiza un congres de vrăjitoare, când se va mai încălzi, congres la care va face lucrări pentru binele ţării şi va da diplome vrăjitoarelor de ispravă, dintr-un cotlon s-a auzit o voce feminină, în genul celor de la dispeceratele de taxi, care anunţă: "Alo, Regina Magiei Maria Câmpina, vă rog răspundeţi la telefon!".
După o clipă de uimire, în care am căutat cu ochii femeia angajată să spună asta, mi-am dat seama că aşa sună telefonul Reginei. După ce l-a expediat repede pe interlocutor, explicându-i că e cu cineva de la "telejurnal", Maria Câmpina ne-a vorbit şi despre intenţia ei de a deschide o şcoală de vrăjitorie: "În şcoala asta o să primim chiar şi fete de la 10 ani. Le pregătim în lucrare, să prindă putere, să moştenească mai îniante. Este destui care să vină, cam 80, şi eleve, şi în vârstă".
"VĂRSTA ŞI BANII NU SE SPUNE"
Ca orice serviciu pe lumea asta, şi cel prestat de vrăjitoare trebuie recompensat, nu de alta, dar "până nu se plăteşte leacurile, nu are efect. Cât cade leacul, se plăteşte convenabil". Încerc să aflu cât costă leacul de beţie, de exemplu, dar lu­crurile nu sunt aşa de simple. Cum me­dicii spun că există pacienţi, nu boli, cam aşa stă treaba şi cu magia. "Nu se spune pe loc cât costă. Trebuie să spun din ce e be­ţia. Nu se brodeşte o beţie cu alta. Consultaţia la tarot, făcută la toată lumea, e 50 lei. Eu ajut şi bogaţi, şi săraci. Acum a plă­tit cât mai puţin, s-a redus în toată lumea. E vorba să-i ajut. Unul aude voci în urechi, altul tresare în somn. Eu trag cartea de tarot, tălmăcesc cărţile şi se arată necazul lor." Ea are leac şi pentru problemele financiare: "Care a închis firma, falimentarii, care are piedici, ghi­nioane, pot să le rezolv înapoi, pot să le aduc prosperitate. La şomeri le-am făcut bine, unde se duc, să fie bine primiţi". Pe site-ul ei, Regina arată că poate, printre altele, să dea "chef de muncă". Ea ne-a explicat: "Dacă omul nu poate să mai muncească şi stă trândav, să aibă chef de muncă. Am buruieni speciale, ştiute numai de mine. Cu depresia, am două variante. Dacă s-arată că e de doctor, de psihiatrie, îi trimit la doctor.

Ce e din ceasul rău, cu blestem, cu făcături, îl ajut. Îi dau o fotografie a mea, să-i vină leacurile în casă. Şi le dau buruieni, talismane, să le poarte. Pentru clienţi nu e sume mari, e o nimica toată".
"Vârsta şi banii nu se spune", zice clar Regina, dar mărturiseşte că are 63 de ani. Nu se spune nici numele din buletin, dar găsim pe internet numele firmei ei: RE­GINA MARIA CIMPINA SRL, şi implicit numele: Maria Andronache, cât şi faptul că nu a depus la Registrul Comerţului bilanţul anual nici în 2006, nici în 2007, nici în 2008. La obiectul de activitate al firmei este trecut, conform Clasificării activităţilor din economia naţională, codul 9305. Adică: "activităţi de astrologie şi spiritism; activităţi ale agenţiilor matrimoniale; servicii ale lustrageriilor; hamalâc; servicii de parcare a vehiculelor de alte persoane decât proprietarii acestora; servicii de îngrijire a animalelor de companie, cum ar fi: plimbatul, împe­re­cherea, găzduirea şi dresajul; servicii ale organizaţiilor genealogice; exploa­tarea maşinilor şi aparatelor care oferă servicii personale pe bază de mo­nezi, cum ar fi: lustruitoare de ghete, cântare, aparate de măsurare opresiunii sanguine etc."

Am întrebat de ce nu a fost depus nici un bilanţ, iar soţul Mariei Câmpina ne lămureşte: "Firma n-a mai funcţionat. Vrem să facem alta. Vrăjitoria se practică de mii de ani, se moşteneşte, astea nu sunt pe chitanţă. Nu noi trebuie să dăm justificare la averi. Să-i întrebaţi pe politicieni, nu să vă intereseze cât costă inelul meu".


EVALUARE ÎN MEDIA
În 2006, în familia Mariei Câmpina a avut loc un eveniment fericit, sărbătorit cu fast: nunta lui Alberto, fiul vrăjitoarei Sultana, fiica Mariei Câmpina, la care darul s-a ridicat la 70.000 de euro. Nuntaşii au scos din buzunar 25.000 de euro ca să le fie cântate melodiile prefe­rate. Andra a câştigat 7.000 de euro, iar preferatul nuntaşilor, Florin Salam, a primit, pentru o oră, 10.000 de euro.

În România liberă se aprecia că nunta a costat 85.000 de euro: închirierea celor trei limuzine care au transportat o parte din invitaţi pe traseul Antiaeriană-Mogoşoaia-Sofitel a costat 3.500 de euro. Dacă costumele au fost englezeşti, vinurile erau frantuzeşti şi, împreună cu whiskyul Jack Daniel's, curgeau în valuri. Cantitatea de aur care-i împodobea pe cei prezenţi nu putea fi estimată. La ieşire trebuia să te strecori printre şirurile de maşini străine.

Dar anul 2007 a fost cel mai bun pentru Maria Câmpina, conform informaţiilor de pe internet. Atunci şi-a făcut ziua, iar site-ul ei nu mai e actua­lizat tot din acel an. În august 2007, Poveştirile de noapte transmit ştirea cea mare: "Maria Câmpina a cheltuit peste 15.000 de euro pentru ziua onomastică. Au fost sacrificaţi şase berbeci şi s-a tăiat o ladă de crapi (sic!). 30 de nepoţi, şase fete, şase gineri şi patru băieţi au aşteptat cu nerăbdare marea petrecere. Sărbăto­rita s-a prezentat ca la carte. Şi-a afişat coroana, sceptrul, şerparul şi pantofii, toate din aur! Şi cele şase fete ale ei şi-au tras cele mai scumpe ţoale pentru mama lor". Conform ziarului Cancan, Maria Câmpina "a spart 30.000 de euro", "la un restaurant de fiţe din Băneasa. De la petrecere nu au lipsit maşinile de lux, salbele de aur, mâncarea şi băutura din belşug şi muzica lăutarească asezonată cu zeci de dedicaţii. Adrian Minune a cântat melodii compuse special pentru Regina Magiei Albe".




BOC LUPTĂ CU EVAZIUNEA?

În şedinţa de Guvern din 6 ianuarie 2010, premierul Emil Boc a anunţat că a înfiinţat Consiliul interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale: "E vorba de un comandament de luptă împotriva evaziunii fiscale, pentru că sunt convins că una din sursele importante de venituri la buget o reprezintă combaterea şi diminuarea evaziunii fiscale. Acest guvern are toată determinarea, forţa şi capacitatea de a lupta cu fenomenul evaziunii fiscale, de a tăia de la rădăcină sursele evaziunii şi de a aduce mai mulţi bani la bugetul de stat, bani cu care să putem avea lucrări de infrastructură finanţate, dar şi acope­rirea obligaţiilor statului de natură socială". În acest Consiliu au fost cooptaţi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, în special structura ANAF, reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, ai Ministerului Justiţiei şi reprezentanţi de la celelalte ministere cu componente pe evaziune fiscală. "Avem ca sarcină ca în fiecare săptămână acest consiliu interministe­rial să rezolve o parte din sesizările pe care le primim de la diverse instituţii ale statului, iar pe de altă parte să perfecţionăm şi să eliminăm din legislaţie acele surse şi resurse care mai pot constitui pretext de evaziune fiscală", a mai declarat premierul.

×
Subiecte în articol: mişcarea de rezistenţă