x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Colecţia Osho Osho volumul 6 - Putere, politică şi schimbare

Osho volumul 6 - Putere, politică şi schimbare

30 Apr 2014   •   14:56
Osho volumul 6 - Putere, politică şi schimbare
Ce pot face pentru ca lumea să devină un loc mai bun?

Jurnalul Naţional va aduce vineri, 9 mai, cel de-al şaselea volum din seria Biblioteca bunăstării emoţionale: Putere, politică şi schimbare.

Învăţăturile lui Osho, unul dintre cei mai cunoscuţi lideri spirituali ai secolului XX, răstoarnă tiparele clasice de gândire, provocându-ne la o permanentă punere sub semnul întrebării a certitudinilor şi la un proces de conştientizare de sine.

Cărţile din colectia „Biblioteca transformarii spirituale“ reunesc extrase din răspunsurile lui Osho date discipolilor săi privitor la cele mai importante probleme pe care şi le pun oamenii interesaţi de ştiinţa transformării de sine şi de o spiritualitate adaptată la provocările cotidiene ale vieţii contemporane.

Putere, politică şi trădare nu pleacă de la premisa convenţională confrom căreia puterea corupe şi propune în schimb o altă abordare conform căreia cei care caută puterea sunt deja corupţi: Odată ce şi-au atins scopul, corupţia are pur şi simplu posibilitatea să se manifeste. Tocmai de aceea, chir şi cei care caută puterea pentru a face schimbări radicale, adesea dau greş, în ciuda bunelor lor intenţii. Osho caută să explice de unde vine această “dorinţă de putere” şi cum se exprimă, nu numai în politică, ci şi în relaţiile de zi cu zi. El ne oferă în acelaăi timp şi o viziune a relaţiilor sociale şi a societăţii, bazate nu pe puterea asupra celorlalţi, ci pe recunoaşterea unicităţii fiecărui individ.

„Nici o persoană creativă, inteligentă nu caută puterea. Nici o persoană inteligentă nu este interesată să-i domine pe alţii. Interesul său prioritar e să se cunoască pe sine.“

„Oricine e interesat de putere suferă de un complex de inferioritate. Adânc în sinea lui, simte că nu valorează nimic, că este inferior altora. […] Acest simţământ al lipsei de valoare poate fi înlăturat în două moduri: unul este religia, iar celălalt e politica.“

„Puterea nu corupe: oamenii corupţi sunt cei atraşi de putere. Oamenii care doresc să facă lucruri pe care nu le pot face atâta vreme cât nu se află la putere. Din clipa în care ajung la putere, mintea pe care şi-au reprimat-o începe să se manifeste. Ei bine, nu există nimic care să stea în calea lor, nimic care să-i împiedice – acum, ei au puterea. Puterea nu-i corupe, aduce corupţia lor la suprafaţă doar.“

Osho

×