x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Femei celebre Fascinaţie: Marilyn Monroe

Fascinaţie: Marilyn Monroe

21 Mar 2014   •   12:09
Fascinaţie: Marilyn Monroe

Joi, 27 martie, apare împreună cu Jurnalul Naţional cel de-al cincilea volum al colecţiei “Femei celebre”.

Marilyn Monroe este una dintre cele mai faimoase vedete ale secolului XX. Ca nici un alt star de la Hollywood, ea a câştigat inimile a milioane de oameni din întreaga lume.

Insă drumul ei spre celebritatea de la Hollywood nu a fost uşor.

Şi-a trăit copilăria în sărăcie, mizerie și abuz; a petrecut ani întregi în centre de plasament și orfelinate, în timp ce mama ei a fost instituționalizată. A fugit de acasă la vârsta de şaisprezece ani, s-a căsătorit, dar soțul ei a dezaprobat cariera ei de model, iar căsnicia lor s-a destrămat.

Datorită succesului pe care l-a avut la box office filmul "Gentlemen Prefer Blondes", Marilyn și Jane Russell şi-au pus amprentele în faţa teatrului chinez Grauman de la Hollywood.

La data de 04 august 1962 Marilyn Monroe a fost găsită moartă, la doar 36 de ani, cauza cea mai probabilă fiind sinuciderea. JoeDiMaggio s-a ocupat de funeralii.
După decesul ei, au existat speculații cu privire la cauzele morţii, și multe teorii ale conspirației încă există pe acest subiect.

Pe Marilyn Monroe o putem revedea şi astăzi în filmele care au scris istorie.

Colecţia “Femei celebre” cuprinde o serie de 6 documentare despre viata doamnelor care au marcat istoria secolului XX: Prinţesa Diana, Audrey Hepburn, Regina Elisabeta a-II-a A Marii Britanii, Margaret Thatcher, Marilyn Monroe, Madonna.

Urmăriţi poveştile unor femei extraordinare, devenite adevărate icon-uri ale generaţiei lor .
 

×