x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Alfio Gherardi - bogat, dar nefericit in "Vivere"

Alfio Gherardi - bogat, dar nefericit in "Vivere"

04 Iun 2004   •   00:00
Alfio Gherardi  -  bogat, dar nefericit in "Vivere"

Unul dintre cele mai importante personaje din celebrul serial "Vivere", transmis de Antena 1 din 7 iunie, este capul clanului Gherardi, cea mai bogata familie din luxosul oras Como.

Alfio Gherardi, interpretat de actorul Fabio Mazzari, este un barbat distins si extrem de ambitios, care si-a construit averea prin forte proprii. El a luat atelierul modest al tatalui sau si, in decurs de mai multi ani, l-a transformat intr-o fabrica de matase de mare succes. Cu toate acestea, viata lui personala se apropie de dezastru....

Actorul care joaca rolul complex al lui Alfio Gheradi, Fabio Mazzari, spune ca personajul sau e foarte serios: "Imi place faptul ca e o persoana loiala, ca este melancolic si inteligent, dar mi se pare cam prea serios si prea putin ironic, rar il vezi razand. Dar eu ma descurc in aceste "haine" si imi place foarte mult sa-l interpretez". Mazzari si-a inceput cariera ca asistent de regie. Nascut la Bologna, la 25 martie 1945, el a trecut de la regie la teatru, jucand de la Brecht la Shakespeare. Mare parte din cariera lui s-a desfasurat in Elvetia, unde a lucrat mult teatru radiofonic si teatru tv. Intors in Italia, Mazzari si-a gasit constant de lucru, mai ales in dublarea filmelor americane, vocea lui interpretand in italiana replici rostite de maestri precum Jack Nicholson sau Dennis Hopper. Rolul din "Vivere" a fost cel care i-a oferit sansa de a deveni star aproape peste noapte si actorul e foarte recunoscator producatorilor care l-au ales dintre sutele de pretendenti la "mana" industriasului Alfio Gherardi.

×
Subiecte în articol: arte