x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Arta la Verde - expoziţie Adrian Ilfoveanu (FOTO)

Arta la Verde - expoziţie Adrian Ilfoveanu (FOTO)

04 Mai 2012   •   07:09
Arta la Verde - expoziţie Adrian Ilfoveanu (FOTO)

Galeria AnnArt anunta, in perioada 4 mai – 4 septembrie, vernisajul expozitiei de sculptura Adrian Ilfoveanu: Pasari si lansarea programului Arta la Verde.

Artist de mare intensitate si independenta creativa, Adrian Alexandru Ilfoveanu apartine generatiei de artisti afirmati dupa ’89, dar care nu s-a alaturat de fapt niciunei grupari anume si care nu pare sa detina atribute ale vreunui curent dintre cele care au strabatut artele plastice la noi in ultimii douazeci de ani. Mai degraba solitar, Adrian Ilfoveanu apartine eventual marii traditii animaliere in arta plastica, cu ale sale lucrari impresionante ce infatiseaza vietati stranii – pasari, pisici, insecte sau bivoli – desprinse dintr-un imaginar mitic si tulburator. Lector la sectia de Sculptura a Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti, Ilfoveanu are totodata un palmares cu prezente interesante in expozitii colective in Romania precum si in Germania, Norvegia, Danemarca sau Emiratele Arabe.

Expozitia Pasari este, riguros vorbind, prima expozitie personala a artistului, care se alatura astfel portofoliului de creatori promovati de galeria AnnArt. Astfel, un grup de 15 lucrari in bronz, lemn si piatra, in selectia autorului, vor fi expuse la galeria AnnArt – in salile propriu-zise precum si in gradina, in perioada 9 – 30 mai. Vernisajul expozitiei de la la AnnArt are loc marti 8 mai la ora 19, cand se va lansa si catalogul Adrian Ilfoveanu, cu serii fotografice realizate de Steluta Rosca-Stanescu si care surprind cu mare expresivitate calitatea dramatica a lucrarilor artistului.

In acest context, programul Arta la Verde, care debuteaza cu Adrian Ilfoveanu, este menit sa asigure o expunere cat mai diversa si cuprinzatoare a artei contremporane in mediul verde al orasului Bucuresti.

“Planul a pornit cu un pas mic: extinderea spatiului galeriei noastre prin adaugarea unei noi ‘sali’, cu dusumele de iarba – adica gradina din str Mahatma Gandhi, unde dorim sa expunem cu regularitate lucrari de sculptura si instalatii semnate de artisti de marca din Romania. Programul Arta la Verde are in vedere instalarea unor lucrari in spatii publice si private, care sa permita un raport direct, informal al publicului cu arta contemporana. Ca in oricare mare (sau mic) oras al lumii civilizate, intalnirea cu arta timpului nostru trebuie sa fie vie, suprinzatoare, sa ne bucure sau sa ne descumpaneasca – in orice caz, sa nu ne lase indiferenti.' Gabriela Massaci, Director Programe Annart.

Printr-un program de parteneriat, galeria AnnArt va expune sculptura in parcul Herastrau, cu sprijinul ALPAB, pe peluzele vecine galeriei in zona Kiseleff, in asociere cu Muzeul Taranului Roman si cu Institutul de Geologie al Romaniei precum si in colaborare cu organizatia non-guvernamentala MaiMultVerde.

Un segment important al programului Arta la Verde si care constituie totodata o premiera in Romania, propune constituirea unor spatii insolite de expunere temporara de arta contemporana in cadrul unor resedinte private din Bucuresti sau zonele limitrofe. Astfel, Arta la Verde debuteaza cu sprijinul si generozitatea familiei Sorin Rosca-Stanescu, prin expozitia de sculptura in aer liber Adrian Ilfoveanu, cu vernisaj si dezvelire a unei lucrari monumentale, vineri 4 mai, la ora 18, la Silistea-Snagovului.

×
Subiecte în articol: arte