x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Artistul francez Edgar Degas, folosea dopuri de vin și bucăți din dușumele vechi pentru lucrările sale

Artistul francez Edgar Degas, folosea dopuri de vin și bucăți din dușumele vechi pentru lucrările sale

25 Sep 2017   •   13:25
Artistul francez Edgar Degas, folosea dopuri de vin și bucăți din dușumele vechi pentru lucrările sale

Trei sculpturi din ceară de albine executate de artistul frances Edgar Degas au fost radiografiate ce oamenii de știință britanici înainte de a fi expuse publicului, spune BBC.

Descoperirea făcută a uimit lumea artistică, scheletele pe care au fost construite sculpturile au fost executate cu ajutorul dopurilor de vin și a unor bucăți vechi de dușumea.

Cercetătorii care se ocupă de conservarea obiectelor de artă de la Muzeul Fitzwilliam din Cambridge sunt cei care au studiat cele trei lucrări care se află în Marea Britanie. 

Degas, unul dintre cei mai valoroși artiști ai curentului impresionist, este cunoscut pentru picturile sale, însă acesta a creat și câteva miniaturi din bronz pentru care a creat modelele din ceară de albine.

Fragilele creații poartă pe ele amprentele artistului și sunt extrem de rar expuse tocmai pentru că se pot distruge ușor.

Una dintre cele mai notabile statuete ale lui Degas, ”Mica balerină”  este expusa la Muzeul Metropolitan din New York.

În studioul lui Degas au fost găsite 75 de sculpturi în ceară, după moartea artistului.

Mai multe dintre ele au fost turnate în bronz după moartea lui Edgar Degas însă aceste sculpturi experiementale s-au păstrat.
 

×