x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Două picturi de Rafael descoperite la o sală din cadrul Muzeelor Vaticanului

Două picturi de Rafael descoperite la o sală din cadrul Muzeelor Vaticanului

01 Iul 2017   •   17:50
Două picturi de Rafael descoperite la o sală din cadrul Muzeelor Vaticanului

Două picturi ale maestrului renascentist italian Rafael au fost descoperite în timpul lucrărilor de restaurare ale unei săli din cadrul Muzeelor Vaticanului, informează sâmbătă DPA. 

Rafael ar fi pictat cele două figuri alegorice, reprezentând Prietenia şi Justiţia, chiar înainte de moartea sa, în 1520, la vârsta de 37 de ani. Descoperirea a fost făcută în "Sala lui Constantin", o încăpere care prezintă scene din viaţa primului împărat creştin. 

"Suntem acum siguri de intervenţia maestrului, a marelui Rafael", a declarat restauratorul Fabio Piacentini într-un material video prezentat de televiziunea Vaticanului. În acelaşi videoclip, profesorul german Arnold Nesselrath, istoric al artei la Muzeele Vaticanului, susţine că respectivele picturi în ulei sunt "de o calitate mult superioară celor care le înconjoară". 

Potrivit DPA, deşi se ştia că Sala lui Constantin fusese decorată de Rafael, specialiştii au crezut până în prezent că artistul nu a putut finaliza niciuna dintre picturile din încăpere din cauza morţii sale premature. Sala, una din cele patru comandate de Papa Iulius al II-lea - sub al cărui patronaj s-a aflat şi Michelangelo - a fost terminată de discipolii lui Rafael. Restaurarea acesteia, începută în martie 2015, este prevăzută să se încheie anul viitor.

AGERPRES

×