x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Expoziția Ochiul Magic deschide pasajul de la Casa Presei

Expoziția Ochiul Magic deschide pasajul de la Casa Presei

de Diana Scarlat    |    27 Iun 2015   •   18:24
Expoziția Ochiul Magic deschide pasajul de la Casa Presei
Sursa foto: Fotografia castigatoare de anul trecut. Pasajul Basaraab - Autor: George Alexandru (locul I , editia I - 2014)

Inaugurarea pasajului de la Casa Presei este deja programată. Săptămâna viitoare, pasajul va fi amenajat pentru deschiderea oficială, cu panouri de la expoziția anuală de fotografie Ochiul Magic. Înscrierile la concursul Ochiul Magic din acest an se pot face până mâine.

Expoziția permanentă de fotografie care va putea fi admirată în mult așteptatul pasaj de la Casa Presei Libere este rezultatul unui concurs organizat în fiecare vară de Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic din cadrul Primăriei Capitalei, cu mesajul: „Vrem să vedem Capitala prin ochii tăi!”. 

„Nu există taxă de participare, iar PMB oferă peste 400 de premii. Fotografiile sunt publicate în Albumul Bucureștiului, după fiecare ediție, dar sunt folosite și pentru a decora locurile intens circulate în special de turiștii străini, precum aeroport și pasaje pietonale. Administrația monumentelor a încheiat un parteneriat cu Compania Națională Aeroporturi București, pentru a promova atât fotografiile câștigătoare, cât și pe cele necâștigătoare, în cadrul unor expoziții la Aeroportul Henri Coandă”, explică Andreea Vlăsceanu, managerul proiectului.

Marele premiu va fi Trofeul Ochiul Magic și 2.500 de lei, locul II - Diploma de Excelență și 1.500 de lei, locul III - Diploma de Merit și 1.000 de lei, plus 400 de Diplome de Laureat, însoțite de un premiu de 100 de lei fiecare.

La concurs poate participa oricine, cu simpla condiție să se înscrie în timp util pe pagina web www.ochiul-magic.ro. Fotografii profesioniști și amatori se mai pot înscrie la concursul Ochiul Magic până mâine, 28 iunie, ora 13:00. Apoi, până pe 30 iunie, participanții își pot încărca fotografiile pe site-ul concursului, urmând ca jurizarea să se facă la 1 iulie.

Participanții vor fi repartizați pe zone ale Bucureștiului, dar regulamentul spune că nimic nu este obligatoriu. Se cer trei fotografii pentru concurs de la fiecare competitor, cu teme liber alese, iar mâine, pe 28 iunie, toți participanții se vor întâlni la Sala Palatului, la ora 17.00, pentru a porni în maratonul foto, cu startul la ora 18.00.



×
Subiecte în articol: expozitie foto pasaj casa presei