x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale “GÂNDURI RÂsLEȚE”. Expoziție de caricatură Cristian Mihăilescu

“GÂNDURI RÂsLEȚE”. Expoziție de caricatură Cristian Mihăilescu

13 Mar 2018   •   21:13
“GÂNDURI RÂsLEȚE”. Expoziție de caricatură Cristian Mihăilescu

La Centrul de Cultură Arhitecturală al Uniunii Arhitecților din România se deschide în perioada 14-25.03.2018 expoziția personală a caricaturistului-editorialist Cristian Mihăilescu. După participări la zeci de expoziții de grup cu teme preponderent axate pe satira politică, această expoziție personală aduce în actual ceea ce ne înconjoară, moravurile, obiceiurile, omenescul, viața în ansambul ei cu micile și marile izbânzi.

Cristian Mihăilescu  a debutat în 1968 în revista “AMFION” alături de Mihai Pânzaru-PIM și Sorin Postolache, fiind prezent cu caricaturi, de-a lungul a 50 de ani de presă, în aproape toate ziarele și revistele din România.

Inginer de profesie, a publicat în mod constant caricatură de situație în toate publicațiile de profil din România anilor 1970-1980, Urzica, Rebus, Flacăra sunt doar câteva nume consacrate. După 1990 și-a  urmat talentul și dorința de analiză politică prin intermediul caricaturii politice, devenind astfel caricaturist - editorialist la Baricada, Românul, Expres Magazin, Ziua, Curentul, Monitorul, Adevărul, Gândul ca o prezență constantă în presa post-revoluționară.

În toți acești ani de activitate a publicat peste 10.000 desene în presa românească și internațională și are o intensă participare la expoziții din Romania și din afara ei.

Vernisajul expoziției are loc miercuri, 14 martie, ora 17.

×
Subiecte în articol: Cristian Mihăilescu