x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Hans Knoll, cunoscut proprietar al unei galerii de artă din Viena, ţine cursuri la Bucureşti

Hans Knoll, cunoscut proprietar al unei galerii de artă din Viena, ţine cursuri la Bucureşti

15 Apr 2014   •   18:03
Hans Knoll, cunoscut proprietar al unei galerii de artă din Viena, ţine cursuri la Bucureşti

Institutul de Management al Artei organizează la 25, 26 şi 27 aprilie, la Palatul Cesianu-Racoviţă, o nouă sesiune de cursuri dedicate pieţei de artă româneşti, la care participanţii pot afla “cum se explică cifrele pieţei de artă şi cum funcţionează acest domeniu aflat încă în stadiu emergent în România”.

Actuala ediţie a cursurilor îl are invitat special pe Hans Knoll, proprietar al unei galerii în Viena încă din 1985 şi fondatorul primei galerii comerciale internaţionale din Ungaria (1989). Astfel, el are o experienţă de aproape 30 de ani pe piaţa de artă, fiind remarcat drept un important purtător de cuvânt al artei Europei de Est.

Iniţiator al proiectului de cercetare "Eastern European Collectors", Hans Knoll este totodată organizatorul unor tururi de artă pentru colecţionari în Moscova, St. Petersburg, Bucureşti şi Budapesta.

Cursul din aprilie, cel de-al doilea dintre cele patru cursuri de management al artei pe care Institutul de Management al Artei le organizează anual la Bucureşti, are o conotaţie deosebită întrucât reprezintă momentul în care Institutul aniversează doi ani de activitate, timp în care s-a impus în mediul educaţiei culturale, reuşind să familiarizeze, în mod structurat, publicul cu vasta paletă de aspecte ce formează piaţa de artă românească. Peste 40 de conferenţiari, nume importante ale scenei artistice româneşti şi internaţionale, au împărtăşit cunoştinţele si experienţa lor celor peste 400 de participanţi interesaţi de fenomenul pieţei româneşti de artă.

Din 2014, ca urmare a interesului crescut al publicului naţional pentru acest gen de programe educaţionale, Institutul de Management al Artei îşi extinde activitatea în ţară. În luna martie a organizat primul curs regional, la Cluj-Napoca. Evenimentul, care a avut loc la Muzeul de Artă şi la Spaţiu Intact din incinta Fabricii de Pensule, a reprezentat debutul unei serii de programe pentru a  întreţine şi a capacita la nivel naţional pasiunea pentru arta românească.

Absolvenţii cursurilor primesc un Atestat de participare. Programul complet pentru 2014, lectorii invitaţi, precum şi detalii privitoare la înscrieri sunt pe site-ul www.alegearta.ro.

×