x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Muzeul de artă din Hamburg a postat online 15.000 de lucrări de artă

Muzeul de artă din Hamburg a postat online 15.000 de lucrări de artă

10 Feb 2016   •   08:44
Muzeul de artă din Hamburg a postat online 15.000 de lucrări de artă

Colecţia de 15.000 de picturi şi gravuri europene dintre anii 1450-1850 au fost postate pe internet de Muzeul de artă din Hamburg (Germania), informează agenţia DPA.

Utilizatorii de web care simt nevoia să viziteze într-o după-amiază o galerie de artă pot privi online 4.000 de capodopere clasice ale picturii şi 11.000 de gravuri italiene. Fiecare lucrare este însoţită de date din catalogul de artă scris de experţi în istoria artei. Printre capodopere se numără lucrări de Leonardo da Vinci, Rafael, Albrecht Dürer şi Rembrandt.

Este vorba de o parte din masiva colecţie a Departamentului de Pictură, Desene şi Fotografie a muzeului, cuprinzând 130.000 de lucrări de artă, aceasta fiind una dintre cele mai mari colecţii de acest gen din Europa.

O colecţie de lucrări de artă chiar mai mare decât aceasta, cea de la Muzeul de artă din apropiere de Bremen, cuprinzând 200.000 de lucrări, urmează să fie la rândul ei, accesabilă online peste câţiva ani.

Prezentarea parţială online a acestor lucrări face parte din proiectul demarat în 2012 de expunere integrală a colecţiilor de artă ale Departamentului de Pictură, Desen şi Fotografie şi ale Bibliotecii de Artă până în 2019, majoritatea acestora nefiind expuse în galeriile publice, mai notează agenţia DPA. AGERPRES

×
Subiecte în articol: muzeul de arta din hamburg