x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale O lucrare a maestrului Henri Matisse, vândut la licitaţie cu suma de 4,5 milioane de euro

O lucrare a maestrului Henri Matisse, vândut la licitaţie cu suma de 4,5 milioane de euro

16 Dec 2015   •   13:25
O lucrare a maestrului Henri Matisse, vândut la licitaţie cu suma de 4,5 milioane de euro

Un tablou de Henri Matisse, "Deux femmes dans la verdure avec un chien", datând din 1938, a fost adjudecat pentru suma de 4,2 milioane de euro, fără taxe (25%), în cadrul unei licitaţii organizate la Yacht Club din Monaco, marţi noaptea, a anunţat organizatorul licitaţiei, citat de AFP.

"Este un rezultat foarte bun pentru o lucrare de dimensiuni nu foarte mari" (55x46cm), a adăugat Chantal Beauvois de la Hôtel des Ventes din Monte Carlo, casa de licitaţii care a organizat evenimentul.

"Acest lucru se datorează faptului că această pictură, dintr-o colecţie privată, nu a fost scoasă niciodată la licitaţie", a continuat ea, adăugând că oamenilor le place să cumpere lucrări care nu sunt cunoscute pe piaţă.

Cumpărătorul, un om de afaceri francez care nu a fost prezent la licitaţie, şi-a adjudecat tabloul, estimat la un preţ de 3-4 milioane de euro, în faţa unei galerii de artă elveţiene.

Cu peste 100 de obiecte scoase la vânzare, licitaţia, dedicată picturii şi sculpturii moderne, s-a soldat cu încasări de mai multe milioane de euro.

×