x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Sacrilegiu la o galerie de artă din Nisa. Un bărbat a călcat într-o lucrare a lui Yves Klein

Sacrilegiu la o galerie de artă din Nisa. Un bărbat a călcat într-o lucrare a lui Yves Klein

13 Apr 2017   •   15:01
Sacrilegiu la o galerie de artă din Nisa. Un bărbat a călcat într-o lucrare a lui Yves Klein

Artistul francez Yves Klein probabil se răsucește în mormânt după ce un bărbat neîndemânatic a reușit să distrugă lucrarea cunoscută sub numele ”Cutia cu Nisip”.

La Muzeul de Artă Modernă și Artă Contemporană de la Nisa a fost prezentată o expoziție retrospectivă a lui Yves Klein. Prezentarea s-a desfășurat chiar în sala care poartă numele artistului și unde sunt expuse mai multe lucrări ale sale. Printre acestea se numără și celebra ”Cutie cu Nisip”, un pat de pigmenți albastru pur, lucrare expusă pe dușumeaua sălii.

Probabil din greșeală, un bărbat din public, a călcat peste lucrarea lui Yves Klein, relatează Nice Matin, citată de 7sur7.be.

Mai multe poze făcute de alți participanți la evenimtenul cultural, ne arată cine este vinovat de acest sacrilegiu, un bărbat care are pantofii mânjiți cu inconfundabilul albastru.

Aparent acastă gafă nu s-a lăsat cu consecințe deoarece experții muzeului au reușit rapid să repare stricăciunea iar bărbatul nu a fost amendat.
Yves Klein este cel mai bine cotat artist francez din anul 1945 care a murit îm plină glorie în anul 1962, când avea numai 34 de ani. Artistul este cunoscut pentru tablourile sale monocrome. Klein a pantentat IBB International Klein Blue, un albastru ultramarin, inspirat din culoarea lapis lazuli.

×