x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Scute moa!

Scute moa!

03 Mar 2005   •   00:00

LUIZA LUPU - C(RAMPE)
Ma numesc Maruta Catalin, am nu-stiu-cati ani, care am absolvit Facultatea de Drept si care acum lucrez in media, de ceva vreme facand emisiunea Tonomatu’ da pa doi, care oamenii o apreciaza ca o emisiune foarte frumoasa precum si educativa si simpatica. Care raspund la toate scrisorile, pa una n-o las cu ochii-n soare care imi respect publicu’ ca si publicu’ ma respecta pe mine, care este.

Misiunea mea e una foarte dificila si cateodata grea, avand o emisiune in direct, nu e chiar usor sa faci una ca asta, care trebuie sa vorbesc incontinuu, am, n-am ce, e drept ca uneori mai vorbesc si aiurea da’ stiti cum e cu stresu’ asta in direct, sau poate nu stiti da’ nici la dusmanii mei nu le doresc ca d-aia mai si vorbesc uneori cu greseli de gramatica da’ nu fiti rai, toti facem greseli cand vorbim, va luati de mine ca m-ati vazut ca-s bun si sunteti individiosi, nu care cumva sa ma remarc.

Dar destul cu astea, sa revin la scrisorile mele care le-am primit pe adresa redactiei, sa raspund acum unei domnisoare care vrea o caseta am sa-i raspund ca nu mai am, am avut decat sidiuri, dar "toate sidiurile care le-am avut" le-am dat deja, gata, nu mai e nici unul, sa trecem mai departe, la "un lucru care-l mai avem de facut" si pe urma va facem un cadou, la doamnele si domnisoarele, un cadou de martisor, una bucata Riky Martin singur sub dus cum curge apa pe el si pe urma canta si se tine cu mainile de cap, e cadoul nostru pentru toate doamnele si domnisoarele, dar nu mai inainte de a spune ceva de dulce lu’ ziaristu’ care a inventat chestii despre mine care le-a publicat in nu-stiu-ce revista care o promovez io la emisiunea mea, sa stiti, "tot ce scrie acolo, nu e nimic adevarat", m-am enervat si d-aia vorbesc aiurea, ca aia care vorbesc fara "pe" si care ma enerveaza groaznic, sau aia care vorbesc cu "decat" nu mai zic, imi vine sa-i strang de gat.

Atata vreau decat sa-i asigur pe telespectatorii nostri ca "la unii le raspundem", de fapt, la toti le raspundem, nu mai am timp de dativ, lasati-ma cu dativu’ vostru, si asta-i o forma de dativ, daca va intereseaza, ce daca vorbesc de m-aude o tara-ntreaga, eu sunt Maruta si scute moa, da?

Poftim? Ce m-ati intrebat? Cum am intrat la facultatea aia? Daca m-am auzit cum vorbesc? Daca am auzit de acuzativ? Cazul acuzativ e ala care acuza? Pai atunci am auzit de el, il cunosc, am iesit cu el la bere. O sa-i transmit salutari din partea ta cand il vad. Hai pa, la revedere, te-am pupat.

×
Subiecte în articol: arte vorbesc