x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Si parcarea era goala

Si parcarea era goala

17 Iun 2004   •   00:00

"Sunt cel mai frumos din orasul acesta,/Pe strazile pline cand ies n-am pereche"
Corydon - Radu Stanca

Gica - (C)RAMPE

In singuratatea lui, Radu Moraru isi freaca mainile cu satisfactie. In sfarsit, a ajuns primul! Este primul, va dati seama? Cat a asteptat clipa asta! Cat a asteptat sa poata spune, fara drept de apel, ca este PRIMUL! PRI-MUL! Ma rog, nu conteaza ca este singurul. Tot primul se cheama ca e. Ca doar el nu e dintre cei care ies mereu pe locul al doilea, chiar daca fatalitatea face ca ei sa alerge singuri. Nu, el este dintre cei care, concurand cu ei insisi, ies primii. Asa e el! Un invingator.

Radu Moraru e ca personajul ala dintr-un banc celebru in care unul ii povesteste extaziat amicului sau ce bine a fost cu prietena lui: si in dormitor, si in sufragerie, si pe balcon, si pe acoperis, si pe aragaz, si pe mai nu-stiu-unde! "Bine, bine", face amicul, "dar prietena ta"? "Da-o dracu’, ca n-a mai venit!"

Am vazut un promotional emotionant la be unu. Se facea ca apar scrise pe ecran tot felul de nume pe care o mana nevazuta le taia cu miscari sigure. Cutare. Taiat. Cutare. Taiat. Cutare. Taiat si el. Pe urma, venea o voce care zicea: "Nasul - singurul tocsou care este".

Singurul tocsou care este cum? Sau pur si simplu, singurul tocsou care este, adica singurul tocsou care este, in sensul ca el pur si simplu exista, adica se da la televizor?

L-am nimerit pe Nasul intr-unul dintre tocsourile lui de saptamana trecuta. Se lauda ca dupa ce-a plecat Tuca de la televizor, el a ramas singur sa se delecteze cu grosul audientei.

Adica cu cele opt amarate de procente pe care le avea, potrivit unui studiu IMAS, dupa Marius Tuca Show, care domina piata cu 49,5 procente.

Fericirea are efect halucinant. Ce mai conteaza ca cel mai important competitor al tau s-a retras, lasandu-ti, fatalmente, locul intai intr-o cursa in care ai ramas singurul concurent? Cum sa fie justificat acest orgoliu? Oricare ar fi raspunsul, va rog eu mult de tot: nu-i furati lui Radu Moraru satisfactia de a fi primul! Lasati-l si pe el sa se bucure! Lasati-l si pe el sa aiba momentul lui de glorie, cum l-a avut si Al Bundy, cel care, in liceu, a marcat nu mai putin de patru eseuri intr-un singur meci!

×
Subiecte în articol: arte