x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Trei artişti şi-au închis conturile de Twitter

Trei artişti şi-au închis conturile de Twitter

19 Ian 2016   •   16:58
Trei artişti şi-au închis conturile de Twitter

Trei artişti francezi, Benjamin Biolay, Michel Polnareff şi Christophe Willem, şi-au închis recent conturile de pe Twitter, criticând incapacitatea reţelei de a opri valurile de insulte, scrie marţi AFP.

Într-un lung mesaj publicat marţi pe Facebook, cântăreţul Christophe Willem (32 de ani) a reproşat Twitter că nu-şi ''protejează suficient utilizatorii împotriva actelor repetate de calomnie, jigniri şi alte tipuri de atacuri la adresa integrităţii persoanelor prezente''.

'Apariţia Twitter a arătat cât de josnice şi nesănătoase pot fi unele persoane care beneficiază de această libertate de expresie pentru a răspândi ură permanentă sub un nou anonimat, cel al laşităţii', a postat artistul francez, care a refuzat gestionarea conturilor sale de pe reţelele de socializare de către o echipă.

Şi muzicianul Michel Polnareff, în vârstă de 71 de ani, a luat, la 13 ianuarie, aceeaşi decizie de închidere a contului său Twitter ca urmare a unor insulte care nu se mai terminau. Acesta şi-a închis şi contul de Facebook.

În noiembrie 2014, cantautorul Benjamin Biolay (42 sde ani) a fost primul artist francez care a denunţat insultele de pe Twitter, anunţând cu acel prilej că a luat decizia să nu-şi mai gestioneze contul din această reţea. 'A fost o experienţă, însă am fost dezamăgit', scria cu acel prilej artistul, anunţând că nu va mai citi ce se scrie pe acea pagină.

Solicitat de AFP, serviciul de presă al Twitter din Franţa nu a a fost în măsură să reacţioneze faţă de aceste probleme.

×