x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Unde ieșim deseară

Unde ieșim deseară

de Magdalena Popa Buluc    |    24 Mar 2020   •   20:46
Unde ieșim deseară

Expoziții, conferințe, concerte de muzică, biblioteci sau librării, sunt activități culturale puse la dispoziție mai nou online, de cele câteva mari companii organizatoare de evenimente de agrement cultural, care s-au încăpățânat să nu renunțe la activitatea lor simbolică și să continue să comunice mesajul educativ în mediul online, în vremuri de distanțare socială.

Acum, când locațiile fizice sunt închise, mediul online devine cea mai bună și accesibilă oportunitate de a continua participarea la fenomenul cultural și educațional, mai ales că tehnologia ne permite vizitarea oricărui muzeu din lume, citirea cărții preferate de la cele mai celebre biblioteci sau librării din țară sau vizionarea unui concert de muzică clasică doar la un click distanță.

Un mod alternativ de a petrece calitativ timpul acasă îl reprezintă și programul gratuit, de rezistență și solidaritate prin artă, în contextul crizei actuale, pus la dispoziție pe platforma online Artmark Live. Ce privilegiu mai frumos poate fi decât să petreci seara aceasta de marți vizionând online cel mai mare eveniment de artă de patrimoniu din primul trimestru – Licitația de Primăvară. Noua strategie de adaptare la situația actuală este un mod alternativ de a menține vie arta și cultura, punând la dispoziție o platformă prin care poți fi mai aproape de capodoperele artei românești, semnate de Marii Maeștrii – Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Gheorge Petrașcu, Ștefan Luchian sau Theodor Pallady.

Seara de marți va recrea în mediul virtual experiența participării în sala de licitații prin prezența comisarului de licitații care va prezenta celebrele lucrări, cu care colecționarii și pasionații de artă s-au obișnuit, dar și punerea la dispoziție a unui chat online și a unui număr de telefon al unui specialist care va oferi consultanță în legătură cu o operă de artă sau procesul de licitare.

Evenimentul de astăzi, 24 martie, programat inițial să aibă loc la Athénée Palace Hilton București, va fi distribuit exclusiv online și va putea fi vizionat gratuit, de la ora 19:30, pe platforma de licitații Artmark Live și pe pagina de Facebook Galeriile Artmark.

Platforma Artmark Live dă posibilitatea plasării de oferte online, participării online, în regim live, adjudecării și plății online. Totodată, la licitație se poate participa și prin depunerea unor oferte prealabile scrise ori prin telefon, în timpul licitației.

×