x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale VEDETE DIN TRECUT / Revelion 2009, bântuit de "fantome"

VEDETE DIN TRECUT / Revelion 2009, bântuit de "fantome"

de Alex Revenco    |    30 Dec 2008   •   00:00
VEDETE DIN TRECUT / Revelion 2009, bântuit de "fantome"

În diferite oraşe ale ţării, Jennifer Rush, Samantha Fox, Bonnie Tyler, Vengaboys, Goombay Dance Band, Saragosa Band sau No Mercy cântă în seara de Revelion, pe "bani adevăraţi". 



În ultimii ani, câteva foste glorii ale muzicii internaţionale aproape că şi-au luat "abonament" pentru România. Nostalgici şi conservatori, mulţi dintre concetăţeni se bucură să asculte şi să reasculte aceleaşi şlagăre, care le-au marcat tinereţea. În consecinţă, primari din toată ţara se întrec în a-i satisface pe alegători, aducând în pieţe publice, tot felul de cântători/cântătoare. La ei în ţară, dacă nu sunt "la pensie", aceştia/acestea abia reuşesc să umple un club de 50 de locuri.

De ce vin la noi, e foarte simplu: onorariile încasate sunt peste aşteptări, la fel atenţia acordată şi numărul de spectatori. Înainte de a vedea care sunt "vedetele" Revelionului 2009, să recapitulăm ce s-a întâmplat anul trecut, pe 31 decembrie: Prodigy, Europe, Eros Ramazzotti, Reamonn – la Sibiu (afiş tare!); Chris Norman, fostul solist de la Smokie – Timişoara; Bonnie Tyler şi Thomas Anders (Modern Talking) – Arad; Ruslana şi Saragosa Band - Bacău; Culture Beat, Fun Factory şi Underdog Project – Iaşi; No Mercy, Goombay Dance Band şi Ricky Dandel – Oradea. Ce va fi anul acesta? La Craiova, în seara Revelionului, în faţa sediului central al Primăriei va avea un recital extraordinar Bonnie Tyler, la care se aşteaptă să vină 40-50.000 de oameni. Naiv în probleme de showbiz, primarul Antonie Solomon a declarat: "Anul acesta vine Bonnie Tyler, la anul poate aducem pe Metallica sau altă formaţie de top" (!?!?). La Iaşi, vedeta serii de Revelion va fi Ali Campbell, fostul solist de la UB 40. Deşi la începutul acestui an, vestea despărţirii lui Ali de grup a făcut înconjurul lumii, ieşenilor li s-a promis un concert... UB 40.

NU MĂ INTERESEAZĂ CINE A PLECAT
Cosmin Coman, director executiv al Primăriei Iaşi a declarat: "Important este că se vor cânta hiturile formaţiei UB 40. Ali Campbell vine însoţit de 18 persoane. Nu mă interesează ce s-a întâmplat(!?), cine a plecat(???). Ieşenii vor auzi melodiile care au facut cunoscută formaţia UB 40". Toata seara îi va costa pe ieşeni 100 de lei/ pe cap de om, din care în jur de 56 sunt pentru Ali Campbell, care încasează 150.000 de euro pentru o oră de concert. La Focşani, vor  cânta Balja (ex- Fun Factory) şi Vengaboys, în Piaţa Victoriei din Timişoara, Jennifer Rush. În Piaţa Mare din Sibiu vor evolua Goombay Dance Band, Saragosa Band şi No Mercy, luaţi cu 62.000 de euro, "la pachet".

LA CLUJ, SAM FOX IA 36.500 DE EURO

La 31 decembrie, în Piaţa Avram Iancu va avea loc un spectacol susţinut de Samantha Fox, Semnal M, Crush & Alexandra Ungureanu. Vedeta serii e Samantha Fox, binecunoscută (în tinereţe) pentru formele ei apetisante. Din păcate, având în vedere frigul de afară, interpreta britanică (face 43 de ani în aprilie) nu va avea cum să "arate" mare lucru admiratorilor. Vor mai susţine recitaluri şi artiştii de muzică populară Amalia Codorean, Maria Lobonţ, Florian Roşan, Crina Varga,
şi ansamblul Dor Transilvan.

×
Subiecte în articol: arte