x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Viziunea pictorului Valentin Ionescu, într-o expoziție inedită - Femeia: mamă, fiică, soție

Viziunea pictorului Valentin Ionescu, într-o expoziție inedită - Femeia: mamă, fiică, soție

de Diana Scarlat    |    19 Apr 2018   •   20:10
Viziunea pictorului Valentin Ionescu, într-o expoziție inedită - Femeia: mamă, fiică, soție
Sursa foto: VALENTIN

Valentin Ionescu pare a fi unul dintre pictorii români contemporani care ar putea oricând concura cu celebrul Nicolae Grigorescu. Fără a deveni o copie a marelui artist, ci doar prin stilul abordării temelor, în special a portretelor feminine, Valentin Ionescu exprimă printr-o tehnică desăvârșită frumuseșea feminină așa cum o poate percepe un veșnic îndrăgostit de imaginea perfecțiunii mamei, iar de aici pornește o abordare ce tinde spre clasic, dar primește la fiecare pas elemente din contemporaneitate, fără să depășească o anumită barieră impusă de raportarea inițială la imaginea etalon.

 

“Ideea de a vernisa o expozitie închinată mamei ma bântuie de ceva vreme, probabil din anii studenției sau mai de timpuriu. Pierderea mamei, destul de prematur, în plină adolescență, mi-a marcat atât viața artistică în mod esențial, cât și pe cea socială. Delicatețea și sensibilitatea reprodusă prin tușe și tonuri surprind scene și secvențe pline de tandrețe maternă, alături de prunci delicați și suavi. Apoi se succed imagini cu fete tinere și femei cu diverse încărcături emoționale. Mi s-a spus adesea că mă remarc prin rigoarea și stilul plastic desăvârsit, prin maniere artistice având curente impresioniste și chiar reproduceri din stilul antebelic”, explică pictorul Valentin Ionescu.

 

Iubitorii de pictură sunt așteptați miercuri, 25 aprilie, la vernisajul expoziției „Femeia: mamă, fiică, soție”, în Aula Mare a Academiei Oamenilor de Știință din București (Splaiul Independenței nr. 54), de la ora 16.00.

×