x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Calendar religios - 12 februarie. Sfântul Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei (începe Săptămâna Albă)

Calendar religios - 12 februarie. Sfântul Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei (începe Săptămâna Albă)

12 Feb 2018   •   08:44
Calendar religios - 12 februarie. Sfântul Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei (începe Săptămâna Albă)

Pe data de 12 februarie, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Sfântului Ierarh Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei. Suntem în Săptămâna Albă, când este dezlegare la ouă, la lapte și la brânză.

Tot azi sunt pomeniți Sfântul Antonie, patriarhul Constantinopolului și Sfântul Mucenic Hristea.

Sfantul Meletie, contemporan al Sfintilor Trei Ierarhi, Vasile, Grigorie si Ioan, a ramas in constiinta Bisericii ca aparator al dreptei credinte in fata ereziei ariene, care nega divinitatea celei de-a doua Persoane a Sfintei Treimi.

Originar din Armenia, Sfantul Meletie invatase de mic dogmele credintei crestine, devenind renumit pentru viata sa virtuoasa. Este numit mai intai episcop al cetatii Sevastia din Armenia, apoi ales Arhiepiscop in scaunul Antiohiei, in vremea imparatului Constantin al II-lea (337-340).

De trei ori a fost izgonit si exilat Sfantul Meletie, din scaunul sau, de catre ereticii arieni, in Armenia.

A participat la cel de-al Doilea Sinod Ecumenic de la Constantinopol, din anul 381, in timpul caruia imparatul Teodosie i-a aratat o cinste aparte. La acest Sfant Sinod, Dumnezeu a lucrat minuni prin Sfantul Meletie. Pe cand acesta .................

Citește mai departe și află ce minuni a săvârșit Sfântul Meletie.

×