x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Calendar religios - 2 februarie. Întâmpinarea Domnului

Calendar religios - 2 februarie. Întâmpinarea Domnului

02 Feb 2018   •   08:50

Pe data de 2 februarie, în Biserica Ortodoxă, se prăznuiește ziua Întâmpinării Domnului și Mântuitorului Nostru Iisus Hristos, fiind ziua când L-a primit dreptul Simeon în brațele sale.

Dupa 40 de zile de la naşterea Sa, Pruncul Sfânt a fost dus la Templul Ierusalimului. După Legea lui Moise, femeia care a născut un prunc de parte bărbătească nu avea voie să intre în Templul Domnului timp de patruzeci de zile.

La împlinirea acestora, mama venea cu fiul la Templu şi aducea jertfă Domnului un miel sau un porumbel pentru sacrificiul purificării. Preasfânta Fecioară, Maica Domnului, nu avea nevoie de purificare deoarece ea a născut fără stricăciune pe Izvorul Curăţiei şi Sfinţeniei. Cu toate acestea, ea s-a supus cu smerenie Legii timpului.

Intampinarea Domnului sau aducerea Lui spre inchinare a ramas ca pilda si la noi, ca indatorire a mamelor de a aduce pruncii la biserica, la patruzeci de zile dupa nastere, pentru molifta de curatirea lor si inchinarea pruncilor la sfintele icoane.

In ce priveste pruncul, preotul se roaga ca Dumnezeu sa-l creasca, sa-l binecuvinteze si sa-l sfinteasca, randuindu-i dupa aceasta pregatire luminarea botezului.

In ziua Intampinarii Domnului, parintele si dreptul Simeon traia in Ierusalim. Acestuia I s-a proorocit ca nu va muri până nu va vedea pe Mesia cel promis. Sfantul Simeon s-a dus la Templu când................

Citește mai departe AICI

×