x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cele 12 legi karmice și calea spre fericire

Cele 12 legi karmice și calea spre fericire

16 Mar 2018   •   07:46
Cele 12 legi karmice și calea spre fericire

Legile karmice ne pot schimba total pespectiva asupra vieții. Sunt percepte pe care dacă le respectăm, universul ne dă tot ce avem nevoie pentru a trăi viața așa cum ne dorim.

Echilibrul dintre relația noastră cu cosmosul, pe de-o parte și gândurile și acțiunile noastre de cealaltă parte este determinat de legatura dintre cauză și efect. Această legatură ne transmite că fiecare gând, cuvânt sau faptă a noastră eliberează în lume o energie specifică și influențează realitatea în care trăim.

Sufletul și cugetul nostru sunt mereu pe drum, într-o călătorie nesfârșită, însă energiile produse de gânduri și acțiuni pot avea un impact spectaculos asupra existenței noastre, transformând într-un mod pozitiv drumul nostru prin viață.

Karma este acea "munca spirituală" pe care trebuie să o îndeplinim zi de zi pentru a ne modela gândurile și implicit, acțiunile spre a găsi echilibrul care să ne asigure pacea și liniștea interioară.

Legile karmice și influența lor asupra vieții

Deși, în conceptia generală karma este văzută ca o pedeapsă pentru faptele rele din trecut, în realitate lucrurile nu stau deloc așa. Karma se referă la reflectările sufletului nostru, care ne pot arăta unde am fost, unde suntem și unde am putea ajunge dacă reușim să înțelegem lecțiile care ne sunt destinate în această viață.

Legile Karmei au fost menționate în scripturile indiene antice în limba sanscrită și relevă faptul că orice am face și orice decizie am lua aceasta se va întoarce la noi, uneori înzecit. Călăuzirea gândurilor noastre după cele 12 legi ale karmei ne va ajuta să înțelegem cum trebuie să acționăm și ce trebuie să acceptăm pentru a ne găsi echilibrul interior și pentru a trăi fericiți.

Cele 12 legi ale karmei care îți vor schimba viziunea asupa vieții:

1. „Culegi ceea ce semeni”.

Aceasta lege mai este cunoscută și ca legea cauzei și a efectului. Ceea ce dăm universului, primim inapoi. Fapte bune atrag evenimente bune, oameni buni, situații și circumstanțe bune, în timp ce faptele rele în mod inevitabil atrag tot ceea ce este negativ. Dacă ceea ce ne dorim este fericire, iubire, pace, prietenie… atunci ar trebui să fim fericiți, iubitori și adevărați prieteni.

.............................

Citește mai departe AICI

×