x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte De la o cafea în aşteptare, la... o carte în aşteptare

De la o cafea în aşteptare, la... o carte în aşteptare

11 Apr 2013   •   18:58
De la o cafea în aşteptare, la... o carte în aşteptare

Diverta lansează sâmbătă, 20 aprilie, campania Suspended Book – O carte în aşteptare, prin care cei care doresc să încurajeze lectura sunt invitaţi să cumpere o carte pe care să o lase în aşteptarea unui cititor care nu şi-o poate permite. Diverta este primul retailer de profil care iniţiază o mişcare de acest gen în România şi o va implementa în toate magazinele sale din Bucureşti. De asemenea, Diverta se alătură mişcării Suspended Coffee cu Delicatese Florescu, cocheta cafenea din incinta magazinului Diverta din Băneasa Shopping City.

Proiectul iniţiat de Diverta are la bază mişcarea internaţională Suspended Coffee, susţinută în ţara noastră de Getlokal.ro şi îşi propune să încurajeze lectura, dar şi să creeze o legătură virtuală între cititorii pasionaţi, fundamentată pe gestul de a dărui o carte unui necunoscut. Cei care aleg să cumpere o carte şi să o lase în magazin spre a fi luată de altcineva pot lăsa un mesaj pe prima pagină a căţii. Astfel, cititorul se poate bucura nu numai de lectură, ci şi de gândurile celui care a ales să i-o dăruiască. Primii care au răspuns pozitiv acestei iniţiative au fost o parte dintre angajaţii retailerului care au decis să cumpere şi să lase în magazine câte o carte în aşteptare. Şi pentru că se apropie Sărbătorile Pascale, angajaţii Diverta au ales să “suspende” cărţi pentru copii pentru a le face o bucurie celor mici.

Suspended Coffee este o mişcare originară din Napoli prin care clienţii pot să plătească în avans una sau mai  multe cafele, fără să le consume. Un client care nu îşi permite o cafea poate întreba ulterior dacă există vreo "cafea în aşteptare", astfel încât să se bucure de o băutură caldă fară a fi nevoit să plătească pentru asta. În timp, mişcarea s-a extins în mai multe ţări, iar gestul a devenit nu doar unul de caritate, ci un stimul pentru socializare, pentru că adesea cafelei îi era asociat un mesaj sau o urare.

×
Subiecte în articol: Suspended Book