x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Două manuscrise budiste din timpul dinastiei Ming, vândute cu 30 de milioane de dolari

Două manuscrise budiste din timpul dinastiei Ming, vândute cu 30 de milioane de dolari

03 Apr 2018   •   18:33
Două manuscrise budiste din timpul dinastiei Ming, vândute cu 30 de milioane de dolari

Două manuscrise budiste imperiale (sutre) datând din perioada dinastiei Ming (1368-1644) au fost vândute la licitaţie marţi cu 239 de milioane de dolari din Hong Kong, echivalentul a 30,4 milioane de dolari americani, o sumă record pentru astfel de artefacte, informează Xinhua. 

În cadrul unei vânzări de primăvară de artă chinezească organizată de casa de licitaţii Sotheby's din Hong Kong, alături de cele două manuscrise a fost vândut şi un bol ceramic în nuanţe roz, emailat în stilul ''falangcai'', din timpul dinastiei Qing (1644-1912), pentru suma de 239 de milioane de dolari din Hong Kong. 

Manuscrisele sunt într-o stare de conservare foarte bună, în ciuda faptului că au fost realizate acum 600 de ani, în timpul dinastiei Ming, ceea ce le face rare şi preţioase, a spus Sam Shum, expert în domeniul artei chineze al casei de licitaţii organizatoare. 

Valoarea bolului emailat este dată de măiestria cu care a fost realizat şi care a avut un impact pozitiv asupra dezvoltării producţiei de porţelan imperial în timpul dinastiei Qing, precizează Sam Shum. 

Vânzările de primăvară organizate de filiala din Hong Kong a casei Sotheby's au avut loc în perioada 30 martie - 3 aprilie, când au fost scoase la licitaţie opere de artă chineză, artă modernă asiatică, vinuri, bijuterii şi ceasuri.

AGERPRES

×